Πέρα από νέο προπονητή (Dejan Radonjic αντί του Sasa Obradovic) ο Ερυθρός Αστέρας θα έχει και πολύ διαφοροποιημένο ρόστερ στο αυριανό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό (30/12, 20:00) στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της EuroLeague, με την οποία θα ολοκληρωθεί ο 1ος γύρος.

Η σερβική ομάδα θα στερηθεί τις υπηρεσίες τεσσάρων παικτών, με πιο σημαντική απουσία να είναι φυσικά αυτή του Jordan Loyd λόγω κορονοϊού. Ο Αμερικανός γκαρντ έπειτα από 16 αγώνες είναι 2ος σκόρερ στην EuroLeague με 18,7 πόντους κατά μέσο όρο, 1ος σε κερδισμένα φάουλ (5,4 μ.ό.), 6ος στο δείκτη αξιολόγησης (18,1 μονάδες μ.ό.) και 4ος σε ποσοστό ευστοχίας στις ελεύθερες βολές (95,7%).

Πέραν του Loyd, απών θα είναι ένας ακόμα βασικός, ο Langston Hall, ο οποίος επέστρεψε την προηγούμενη εβδομάδα έπειτα από απουσία πέντε αγώνων, αλλά τέθηκε εκ νέου νοκ άουτ, όπως και οι Marko Simonovic, Landry Nnoko.

DOBRIC: «Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ: ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΘΕΛΗΣΗ ΚΑΙ ΑΜΥΝΑ»

Όσον αφορά στο ματς με τον Παναθηναϊκό, ο Ognjen Dobric δήλωσε στο σάιτ της EuroLeague: «Πρέπει να δώσουμε τα πάντα, όλα όσα έχουμε. Πρέπει να παίξουμε με μεγάλη ενέργεια και να χρησιμοποιήσουμε το πλεονέκτημα της έδρας μας, παρά την έλλειψη των οπαδών μας. Οπότε η συνταγή είναι πολύ απλή: πολλή ενέργεια και θέληση, δυνατή άμυνα και να ανακόψουμε τον ρυθμό τους και τον τρόπο που παίζουν».