Σε άλλο ένα ματς χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον, η Μάλαγα ίσως είχε το κίνητρο του να τελειώσει θετικά τις υποχρεώσεις της για την Ευρωλίγκα, κερδίζοντας με 71-67 την Φενέρμπαχτσε, που φάνηκε να έχει τον νου της στο τουρκικό πρωτάθλημα και τη Ρεάλ Μαδρίτης, ερχόμενη στην Ανδαλουσία μάλλον… για ένα όμορφο διήμερο. Μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο δεκάλεπτο, οι παίκτες του Χοάν Πλάθα, οι οποίοι ήταν ίσως και αυτοί που… ενδιαφέρονταν να κερδίσουν, πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και μέχρι το τέλος δεν αμφισβητήθηκε ουσιαστικά το υπέρ τους προβάδισμα, καθώς το τελικό σκορ διαμορφώθηκε απλώς με μια χαλάρωση των γηπεδούχων και μερικές πρωτοβουλίες των νεαρών Τούρκων παικτών.

Εκπληκτικός για τους νικητές ήταν ο Τζακ Κούλεϊ με 17 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ 14 πόντους πρόσθεσε ο Νεμάνια Νέντοβιτς, που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση εσχάτως.  Από 12 πόντους για το σύνολο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, είχαν οι Ρίκι Χίκμαν και Πέρο Άντιτς.

Ο Νέντοβιτς συνέχισε… στο ρυθμό των προηγούμενων αγωνιστικών και ήταν εκείνος που ουσιαστικά «διεμήνυσε» πως θα ήταν η ηγετική φυσιογνωμία της Μάλαγα (12-8 στο 4′). Μπογκντάνοβιτς και Σλούκας ανέλαβαν τις περισσότερες πρωτοβουλίες για την τουρκική ομάδα κι έφεραν το ματς στα ίσια (14-14), αλλά οι Βάσκεθ και Κουζμίνσκας προσέφεραν επιπλέον λύσεις στον Πλάθα, οι οποίες θα ήταν και η ειδοποιός διαφορά στο τέλος της πρώτης περιόδου (23-20).

Οι Ανδαλουσιανοί, πήραν ώθηση από αυτό το έστω «ισχνό» προβάδισμα, με τους Τζάκσον και Τόμας να συμπαραστέκονται στον «ακαταμάχητο» Νέντοβιτς και να βοηθούν να πάρει η ομάδα τους «αέρα» 9 πόντων λίγο μετά τα μέσα της δεύτερης περιόδου (34-25). Χάρη στη δράση του Κούλεϊ, η διαφορά θα έφτανε και σε διψήφιο νούμερο, με την Φενέρ να προβληματίζει σε άλλο ένα βαθμολογικά αδιάφορο παιχνίδι της, σκοράροντας μόλις οκτώ πόντους στη δεύτερη περίοδο (39-28).

Ο Άντιτς και ο Αρνά, ήταν οι παίκτες που προσπάθησαν να κρατήσουν την Φενέρ στο παιχνίδι και να δείξουν πως δεν είχε έρθει απλώς… για διακοπές και, μαζί με τον Σλούκα, κατάφεραν να περιορίσουν την «ψαλίδα» στο -6 κι έδειξαν πως υπήρχε «σφυγμός» (52-46 στο 27′). Ο Κούλεϊ, όμως, ήταν εκπληκτικός και δεν μπορούσε να αναχαιτιστεί από τους ψηλούς του Ομπράντοβιτς, με αποτέλεσμα να αποκατασταθεί το διψήφιο νούμερο στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (58-48).

Ο Χίκμαν και ο Κάλινιτς ήταν, αυτή την φορά, εκείνοι που επιχείρησαν να «σπρώξουν» τους υπόλοιπους, αλλά μάλλον ήταν μόνοι τους, με μερικές λύσεις από τον Τόμας να κρατούν το προβάδισμα της Μάλαγα. Οι δύο ομάδες πήγαν… συντηρητικά μέχρι το φινάλε, αποδεχόμενες το ποιος θα ήταν ο τελικός νικητή και το γεγονός, ότι έχουν μπροστά τους πολύ δυσκολότερες υποχρεώσεις. Μερικά καλάθια από τους «πιτσιρικάδες» της Φενέρ, απλώς θα διαμόρφωναν το τελικό σκορ, ενώ και ο Πλάθα είχε ρίξει στο παρκέ παίκτες που δεν έπαιρναν χρόνο συμμετοχής.

Δεκάλεπτα: 23-20, 39-28, 58-48, 71-67

Μάλαγα (Νέντοβιτς): Τζάκσον 8 (1), Ούτα, Ντίαζ, Τόμας 8, Ντίεθ 1, Σουάρεθ 2, Καράχοντζιτς, Νέντοβιτς 14 (2), Βάσκεθ 8, Κουζμίνσκας 9 (1), Νέλσον 4, Κούλεϊ 17

Φενέρμπαχτσε (Ομπράντοβιτς): Χίκμαν 12 (2), Χερσέκ, Ούντο 6, Μαχμούτογλου, Άντιτς 12 (2), Μπογκντάνοβιτς 5 (1), Σλούκας 7 (1), Αρνά 8 (2), Μπαϊράκ 2, Ουγκουρλού 6 (1), Κάλινιτς 9 (1), Ντατόμε

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.