Αυτό είναι αυτοκτονία!
Ο Ολυμπιακός παρά το γεγονός πως ήταν καλύτερο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και είχε το προβάδισμα κατάφερε (γιατί περί κατορθώματος πρόκειται) να χάσει από την Εφές Αναντόλου για δεύτερη συνεχόμενη φορά. Το τελικό 74-73 δίνει ελπίδες στην τουρκική ομάδα που θα έρθει την επόμενη εβδομάδα στο ΣΕΦ, προκειμένου να παίξει τον τελικό των τελικών για το εισιτήριο στο Final-4.

Οι “ερυθρόλευκοι” ξεκίνησαν με τον Σερμαντίνι στη θέση του σέντερ και όχι τον Πάουελ, αλλά η περιφέρεια ήταν αυτή που έκανε τη διαφορά στα πρώτα λεπτά, καθώς ο Κώστας Παπανικολάου αποφάσισε να βάλει δύσκολα στην Εφές. Με 8 προσωπικούς του πόντους κατάφερε να δώσει στον Ολυμπιακό μία διαφορά με 13-5, ενώ στο… κόλπο μπήκε και ο Έισι Λο ο οποίος με δικό του τρίποντο έστειλε την ομάδα του Πειραιά στο +10 (6-16). Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 20-12 υπέρ της ελληνικής ομάδας που είχε πετύχει ήδη 5 τρίποντα.

Με την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου, η Εφές κατάφερε να μειώσει το σκορ και να… ξαναμπεί στο παιχνίδι με 6 γρήγορους και απρόσμενους πόντους του Μπάρατς. Η άμυνα της ομάδας του Πειραιά συνέχισε να είναι πολύ καλή απέναντι στην τουρκική ομάδα που κάθε φορά που έβαζε καλάθι… μάτωνε. Ο Κώστας Σλούκας ήταν εύστοχος (2/2 τριποντα), ο Περπέρογλου έκανε καλή δουλειά, αλλά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν κάποιους πόντους από τον Φάρμαρ και να μείνουν κοντά στο σκορ. Οι “ερυθρόλευκοι” πήραν και πάλι μία μικρή διαφορά, ο Σαβάνοβιτς μείωσε σε 38-41, αλλά ο Παπανικολάου στην εκπνοή του ημιχρόνου, απάντησε με δικό του τρίποντο (το τέταρτό του στο ματς) και έκανε το 38-44.

Η Εφές έκανε την αντεπίθεσή της, όπως αναμενόταν από κάθε ομάδα που θα αγωνιζόταν στην έδρα της και θα έπαιζε για την πρόκριση στο Final-4. Οι Τούρκοι με ηγέτη τον Σαβάνοβιτς κατάφεραν να μειώσουν και πάλι τη διαφορά και να φτάσουν στον μείων έναν πόντο από τον Ολυμπιακό, που βρήκε λύσεις κυρίως από τον Σλούκα στο επιθετικό παιχνίδι, αλλά και από τον Χάινς. Το παιχνίδι έγινε ντέρμπι, αλλά η Εφές δεν κατάφερε ούτε στο τρίτο δεκάλεπτο να περάσει μπροστά στο σκορ, καθώς η περίοδος ολοκληρώθηκε με 58-56, υπέρ της ομάδας του Πειραιά.

Οι κακές επιλογές του Ολυμπιακού στο τελευταίο δεκάλεπτο επέτρεψαν στην Εφές να πάρει το προβάδισμα και μάλιστα ένα μικρό προβάδισμα τεσσάρων πόντων (62-58). Το καλό όμως για το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν το γεγονός πως ο Ολυμπιακός δεν άφησε τους γηπεδούχους να ξεφύγουν και να πάρουν κάποια διαφορά. Μάλιστα εκτός αυτού, κατάφερε με ένα σερί 12-0 να ανακτήσει τη διαφορά ασφαλείας των 8 πόντων που είχε και νωρίτερα στο ματς, καθώς προηγήθηκε με 70-62.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 73-66, 1’29’’ πριν το τέλος του αγώνα έπειτα από βολές του Έισι Λο, ωστόσο από εκείνο το σημείο και έπειτα έκανε όσα λάθη έπρεπε για να καταφέρει να χάσει το παιχνίδι. Ο Τζόρνταν Φάρμαρ με 6 συνεχόμενους πόντους (μεταξύ τους και ένα τρίποντο σε αιφνιδιασμό) έφερε το παιχνίδι στον πόντο. Έχασε τη δεύτερη βολή 19’’ πριν το τέλος, αλλά ο Πρίντεζης δεν κατάφερε να πάρει το ριμπάουντ με αποτέλεσμα ο Λούκας με φόλοου (ένα από τα πολλά) 2’’ πριν το τέλος να χαρίζει τη νίκη στην ομάδα του με 74-73.

Τα δεκάλεπτα: 12-20, 38-44, 56-58, 74-73.
ΕΦΕΣ (Μαχμούτι): Φάρμαρ 15 (2), Βούγιασιτς, Ερντέν 12, Τουντσερί 6 (2), Σιπ 7 (1), Γκονλούμ 4, Σαβάνοβιτς 12 (2), Λούκας 10, Γκιουλέρ, Μπάρατς 8 (1).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Χάινς 11, Λο 15 (2), Άντιτς, Σπανούλης 5, Περπέρογλου 3, Σερμαντίνι 2, Σλούκας 10 (2), Πάουελ 4, Πρίντεζης 9 (2), Παπανικολάου 14 (4), Κατσίβελης.