Ο Ολυμπιακός πέταξε στα… σκουπίδια την πρώτη από τις δύο ευκαιρίες που είχε και θα έχει στην Τουρκία απέναντι στην Εφές, καθώς ηττήθηκε με 83-72 και πλέον θα διεκδικήσει την πρόκριση στο τέταρτο παιχνίδι της σειράς την Παρασκευή. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης δεν φάνηκαν απειλητικοί σε κανένα σημείο του αγώνα με τους γηπεδούχους να φτάνουν εύκολα στη τελική επικράτηση.

Στο ξεκίνημα του αγώνα η ομάδα του Πειραιά είχε πρόβλημα στους ψηλούς, καθώς ο Τζος Πάουελ για μία ακόμη φορά δεν κατάφερε να κυριαρχήσει στα ριμπάουντ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Ντούσκο Σαβάνοβιτς να βρίσκεται λύσεις και να… χαρίζει πόντους στην ομάδα του, ενώ ο Ολυμπιακός κατάφερε να αντιδράσει με τον Έισι Λο να ηγείται επιθετικά. Το κακό για το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα πάντως ήταν το γεγονός πως ο Τζόρνταν Φάρμαρ βρήκε ρυθμό και έτσι η Εφές έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενη στο σκορ με 19-17.

Στη συνέχεια η τουρκική ομάδα κατάφερε να επιβάλει τον ρυθμό της και να πάρει μία μικρή διαφορά στο παιχνίδι. Ο Πέρο Άντιτς ήταν άστοχος, ενώ η ελληνική ομάδα κατάφερε να πάρει κάποιους πόντους μόνο ποστάροντας τον Στράτο Περπέρογλου, ο οποίος ήταν άκρως θετικός. Όχι όμως αρκετός, ώστε ο Ολυμπιακός να καταφέρει να πάρει το πάνω χέρι, ενώ και οι Βασίλης Σπανούλης και Κάιλ Χάινς που πάτησαν παρκέ δεν βοήθησαν ιδιαίτερα. Πέρα από τους Σαβάνοβιτς και Φάρμαρ, και ο Σάσα Βούγιασιτς άρχισε να ευστοχεί για τους γηπεδούχους με αποτέλεσμα η Εφές να προηγηθεί στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου με 37-29.

Το κάκιστο παιχνίδι του Τζος Πάουελ κάτω από το καλάθι έδωσε την ευκαιρία στον Ερντέν να κάνει ότι θέλει στα πρώτα λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου και έτσι οι γηπεδούχοι κατάφεραν να αυξήσουν τη διαφορά τους και να φτάσουν ακόμα και στο +13 (42-29). Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αποφάσισε να ρίξει στη… μάχη τον Σερμαντίνι, ο οποίος επίσης δεν ήταν καλός και έτσι η Εφές αύξησε ακόμα περισσότερο τη διαφορά (56-39). Η διαφορά άγγιξε και τους 20 πόντους, με τον Ολυμπιακό να είναι κακός σε άμυνα και επίθεση, ενώ η περίοδος ολοκληρώθηκε με 65-50 υπέρ της τουρκικής ομάδας.

Οι “ερυθρόλευκοι” προσπάθησαν στο τελευταίο δεκάλεπτο με τον Κάιλ Χάινς να… κατεβάσουν τη διαφορά και τα κατάφεραν με τον Αμερικανό να πραγματοποιεί εξαιρετικό ματς. Λούκας και Φάρμαρ όμως δήλωσαν παρών την πιο κατάλληλη στιγμή για την ομάδα τους και με σημαντικά καλάθια (έπειτα από προσωπικές ενέργειες) κατάφεραν να διατηρήσουν μία διαφορά ασφαλείας για την Εφές. Έτσι η ομάδα της Τουρκίας μείωσε το σκορ σε 2-1, παίρνοντας την πρώτη της νίκη στη σειρά με 83-72. Επόμενο ραντεβού την Παρασκευή…

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 37-29, 65-50, 83-72.
ΕΦΕΣ ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ (Μαχμούτι): Φάρμαρ 17 (3), Βούγιασιτς 8 (2), Ερντέν 15, Τουντσερί, Σιπ 7 (1), Γκονλούμ 4, Σαβάνοβιτς 15 (1), Λούκας 13 (1), Μπάρατς 4.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Χάινς 10, Λο 19 (3), Άντιτς 5, Σπανούλης 4, Περπέρογλου 9 (1), Σερμαντίνι 2, Σλούκας 5, Πάουελ 4, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 11 (2), Παπανικολάου 3 (1), Κατσίβελης.