Ο Βασίλης Σπανούλης αποτελεί μια μυθική μορφή του ευρωπαϊκού μπάσκετ και πολλοί παίκτες ακόμα και σούπερ σταρ του αθλήματος στην Γηραιά Ήπειρο και στο ΝΒΑ, όπως ο Luca Doncic (έχει πει δημόσια ότι είχε επιλέξει να φοράει το Νο 7 στην φανέλα του, επειδή έχει είδωλό του τον «Kill Bill») υποκλίνονται στο ταλέντο του και δηλώνουν «οπαδοί» του. Τελευταίο παράδειγμα ο Alberto Albalde της Real.

Ο παίκτης των Μαδριλένων έχει τον Σπανούλη ως ένα από τα είδωλά του και το έδειξε αυτό στο χθεσινό ματς των Μαδριλένων με τον Ολυμπιακό στην Euroleague.

O Abalde ζήτησε μετά το ματς την φανέλα του Σπανούλη. Όπως είπε ο ίδιος στο «olympiacosbc.gr» ήθελε δυο χρόνια να το κάνει αυτό και το έκανε χθες.

Ο Σπανούλης δεν αρνήθηκε φυσικά να κάνει πράξη την επιθυμία του Ισπανού και μετά το τέλος του ματς έδωσε μια φανέλα του στον Abalde στα αποδυτήρια του γηπέδου της Real με τον παίκτη της «βασίλισσας» να πετάει στα σύννεφα και να αποθεώνει τον Σπανούλη και κατ’ ιδίαν και σε δηλώσεις που έκανε στην επίσημη ιστοσελίδα του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά η ενημέρωση του Ολυμπιακού και οι δηλώσεις του Abalde:

Ο φόργουορντ της Ρεάλ Μαδρίτης, Αλμπέρτο Αμπάλντε, ζήτησε μετά το τέλος της χθεσινής (02/04) αναμέτρησης από τον Βασίλη Σπανούλη την φανέλα του και ο αρχηγός δεν αρνήθηκε να κάνει πράξη την επιθυμία του.

«Τις τελευταίες δύο χρονιές ήθελα να του ζητήσω την φανέλα του. Αυτή τη φορά αποφάσισα να το κάνω», σχολίασε στο olympiacosbc.gr ο παίκτης της «Βασίλισσας» και συνέχισε: «Είναι απίστευτος παίκτης, είναι μύθος. Τον παρακολουθώ πολλά χρόνια, από τότε που ήμουν παιδί. Είναι μύθος και ένα μεγάλο παράδειγμα προς μίμηση!».

Ερωτηθείς ποια στοιχεία του Kill-Bill θα ήθελε αποκτήσει και ο ίδιος, απάντησε: «Είναι δολοφόνος. Έχει απίστευτο ταλέντο και είναι νικητής!».