Αλλαγή σελίδας στην τεχνική ηγεσίας της Zalgiris επεφύλασσε η σημερινή ημέρα. Συγκεκριμένα η λιθουανική ομάδα ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας της με τον Jure Zdovc, ο οποίος ανέλαβε μετά το τέλος της δεύτερης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα, αντικαθιστώντας τον Martin Schiller. Παρόλα αυτά η πορεία των Πρωταθλητών Λιθουανίας στην Ευρωλίγκα, αλλά και το γεγονός ότι στο πρωτάθλημα είναι ισόβαθμοι με την Rytas έκαναν την διοίκηση της Zalgiris να τον απομακρύνει πριν την λήξη της χρονιάς. Οι “πράσινοι” δεν έχασαν χρόνο και προχώρησαν στην πρόσληψη του προπονητή της εθνικής Λιθουανίας Kazys Maksvitis με συμβόλαιο 2+1 χρόνων, με τον ρόλο του βοηθού προπονητή να τον αναλαμβάνει ο Gintaras Krapikas.

Αναλυτικά κι η δήλωση του GM της Zalgiris Paulius Motiejunas:

«Καταρχάς, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόουτς Ζντοβτς για τη δουλειά και την αφοσίωσή του. Ο Γιούρι μπήκε στην ομάδα σε μια πραγματικά δύσκολη στιγμή, προσπάθησε να βοηθήσει την ομάδα και αξίζει πολλούς επαίνους γι’ αυτό», δήλωσε ο διευθυντής της Ζαλγκίρις Κάουνας, Παούλιους Μοτιεγιούνας. 

 
 
«Ωστόσο, αποφασίσαμε να βάλουμε τις βάσεις όχι μόνο για το τέλος αυτής της σεζόν, αλλά και για την επόμενη χρονιά, οπότε αποφασίσαμε να κάνουμε τις αλλαγές τώρα. Δεν είναι μυστικό ότι ο Μακσβίτις θα πρέπει να περάσει το καλοκαίρι δουλεύοντας για την εθνική ομάδα της Λιθουανίας, οπότε θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τους μήνες αυτής της σεζόν για να γνωρίσει τους παίκτες και τους προπονητές, καθώς και να μεταφέρει τη φιλοσοφία και τη νοοτροπία του στους ανθρώπους που θα μείνουν στον σύλλογο, ώστε να προετοιμαστεί για τη νέα σεζόν με ξεκάθαρο πλάνο».