Ο προπονητής της Zalgiris στις καθιερωμένες δηλώσεις πριν τα παιχνίδια της Ευρωλίγκα είπε χαριτολογώντας για τον ηγέτη του Ολυμπιακού Κώστα Σλούκα ότι ελπίζει να μην κοιμηθεί καλά και να είναι σε άσχημη μέρα. Αναφορά έκανε και στον «κροκόδειλο» των Πειραιωτών Moustapha Fall επισημαίνοντας πως η ομάδα του έχει αντιμετωπίσει κι άλλους sevenfooter όπως ο Tavares και θα πρέπει να τον χτυπήσουν  στα πόδια και στην φυσική κατάσταση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σλοβένου τεχνικού:

Για το πρόγραμμα της Ζαλγκίρις: «Έχουμε τέσσερα ματς σε επτά ημέρες. Είναι δύσκολο να μείνουμε στο ίδιο επίπεδο. Για εμάς τους προπονητές είναι σημαντικό να αξιολογούμε ποιοι παίκτες βρίσκονται σε καλή ημέρα. Ανυπομονώ για το αυριανό παιχνίδι»

Για τον Μουσταφά Φαλ: «Έχουμε ήδη παίξει απέναντι σε ομάδες με ποιοτικούς ψηλούς, σαν τον Ταβάρες. Τους χτυπάμε στη φυσική κατάσταση, γιατί δεν έχουν γρήγορα πόδια. Δεν θέλουμε να τους αφήνουμε να παίρνουν την μπάλα κοντά στο καλάθι».

Για το αν η Ζαλγκίρις θα έμπαινε στα πλέι οφ σε περίπτωση που ο ίδιος καθόταν στον πάγκο της από την αρχή της σεζόν: «Εξαιρετική ερώτηση, αλλά δεν νομίζω πως μπορώ να την απαντήσω. Είχαμε πολλά προβλήματα, τραυματισμούς, αναβολές αγώνων. Είναι πολύ δύσκολη αυτή η ερώτηση. Τώρα νικάμε, αλλά η σεζόν είναι μεγάλη. Δεν είμαι ένας προπονητής που παίρνει την εύσημα αμέσως. Χρειάζομαι χρόνο για να αλλάξω το παιχνίδι της ομάδας μου. Όμως, όλα αυτά δεν έχουν σημασία τώρα. Πάμε να κερδίσουμε αύριο».

 
Για τον Κώστα Σλούκα: «Ελπίζω πως θα έχει μια κακή μέρα (γέλια). Είναι πάρα πολύ καλός παίκτης, διαβάζει όλες τις καταστάσεις, σκοράρει και αναλαμβάνει τις ευθύνες. Πρέπει να τον… ενοχλήσουμε με την άμυνά μας. Όπως είπα και πριν, ελπίζω να μην κοιμηθεί καλά πριν από το παιχνίδι».