Το Final-4 της Ευρωλίγκα, συγκεντρώνει κάθε χρόνο τα βλέμματα των απανταχού φίλων του μπάσκετ, με το θέαμα να μη λείπει ποτέ, τα συναισθήματα όλων να φτάνουν στο «κόκκινο» και τις εκπλήξεις να βρίσκονται… στην ετήσια διάταξη. Ανάλογη σημασία, όμως, έχουν και οι παράλληλες εκδηλώσεις του κορυφαίου αυτού γεγονότος, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να το διασκεδάσει ακόμη περισσότερο και να έρθει σε επαφή με τα είδωλά του. Με λίγα λόγια, να νιώθουν και οι φίλαθλοι πως αποτελούν ένα εξίσου μεγάλο κομμάτι της διοργάνωσης.

Μία τέτοια χαρακτηριστική εκδήλωση, είναι η Fan Zone, το οποίο διεξάγεται στα πλαίσια του Final-4 και συνήθως σε κεντρικό μέρος της οικοδέσποινας πόλης. Η φετινή «έκδοση», η οποία βέβαια έχει και την παρουσία ελληνικού συλλόγου (Ολυμπιακός), θα λάβει χώρα την Plaza De Oriente (στα ελληνικά, η πλατεία της Ανατολής), και αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη όλων των εποχών στην ιστορία της Ευρωλίγκα, η οποία παρεμπιπτόντως γιορτάζει τα 15 χρόνια υπάρξής της.

Η Fan Zone, θα ξεκινήσει στις 15 Μαΐου, ημέρα εκκίνησης του Final-4 της Μαδρίτης, με τη συμμετοχή παικτών των ομάδων που βρίσκονται σε αυτό, «θρύλων» του αθλήματος, καθώς και διάσημων μουσικών συγκροτημάτων και τραγουδιστών. Παράλληλα, θα διεξαχθούν τουρνουά 5Χ5, 3Χ3 και 1Χ1 και διαγωνισμοί καρφωμάτων, τριπόντων ή επίδειξης ικανοτήτων (skills contests).

Το φετινό Fan Zone, έχει ως έδρα την πρωτεύουσα της Ισπανίας, και ασφαλώς όποιος έχει την τύχη να βρεθεί εκεί, δεν μπορεί παρά να στρέψει και εκεί το ενδιαφέρον του. Η μεγάλη γιορτή του μπάσκετ… πλησιάζει, χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα το hashtag #F4FANZONE!

Στην κεντρική φωτογραφία, αναδεικνύεται το σχέδιο, πάνω στο οποίο θα «χτιστεί» η φετινή Fan Zone.