ΚΥΡΙΑΡΧΗ εμφάνιση του Παναθηναϊκού σε όλα τα επίπεδα και στις δυο μεριές του παρκέ κατάφερε να περιορίσει μια αρκετά καλή επιθετικά ομάδα όπως η Valencia στους 72 πόντους, την ίδια ομάδα που στην Ισπανία του είχε φορτώσει το καλάθι ούτε λίγο ούτε πολύ με 95(!!!) πόντους χωρίς την ύπαρξη παράτασης.

Αυτό που μας έκανε εντύπωση πάντως ήταν η κυρίαρχη εμφάνιση των ψηλών του Παναθηναϊκού μέσα στο ζωγραφιστό.《We have to paint-touch the ball more to our big guys》διαλαλούσε ο μεγάλος Rick Pitino δυο χρόνια που βρισκόταν στους πράσινους και οι φίλοι της ομάδας δυσανασχετούσαν μη πιστεύοντας ότι οι “άγουροι” τότε Παπαγιάννης,Μήτογλου και ο Bentil την δεύτερη χρονιά μπορούσαν να δώσουν αρκετούς πόντους από το ποστ στην ομάδα τους. Η δικαίωση για τον νυν προπονητή της εθνικής μας ομάδας ήρθε με καθυστέρηση μεν αλλά ήρθε έστω και έναν χρόνο μετά.

Στο σημερινό αγώνα οι ψηλοί των πρασίνων(Παπαγιάννης(8 πόντοι),Μήτογλου(11 πόντοι),Bentil(7 πόντοι),Auguste(8 πόντοι) και White(12 πόντοι)) σκόραραν ΜΑΖΙ τους ΜΙΣΟΥΣ πόντους της ομάδας όσο περίεργο και αν ακούγεται μιας και όλοι μαζί έχουν 46 από τους 91 της ομάδας. Συν αυτών έχουν μαζί 24 από τα 37 συνολικά rebounds της ομάδας και έδωσαν συνολικά μια άλλη πνοή τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά στους πράσινους.

Παρόλα αυτά για να δούμε πόσο “ακούμπησαν” στην ρακέτα οι εν λόγω κύριοι. Ξεκινάμε με τον Γιώργο Παπαγιάννη ο οποίος ερχόταν και από τραυματισμό όπως και ο έτερος Παπ και ήταν ερωτηματικό η κατάσταση στην οποία θα βρισκόταν. Ο center του τριφυλλιού έδειξε πως ούτε ένας τραυματισμός είναι ικανός να του κόψει την ανοδική πορεία στην οποία βρίσκεται φέτος. Από τους 8 πόντους που πέτυχε(οριακά “διπλος” με 8 πόντους κι 9 rebound) οι 6 εξ αυτών προήλθαν από την ρακέτα είτε με παιχνίδι με πλάτη είτε με κάρφωμα είτε με το αγαπημένο του φέτος σουτάκι. Ο Έτερος παραλίγο διπλός Ντίνος Μήτογλου σκόραρε 11 πόντους με τους 10(!!) να προέρχονται από το ζωγραφιστό κυρίως με παιχνίδι με πλάτη αλλά και με μερικά καρφώματα η και rebounds.

Συνεχίζουμε με τον “τσαμπούκα” και “μαχητή” της παρέας τον Ben Bentil. Εκείνος σήμερα αν και σούταρε το τρίποντο του(1/1) όπως σε κάθε αγώνα τους υπόλοιπους 4 από τους συνολικά 7 του πόντους τους πήρε από την ρακέτα των “νυχτερίδων” με χαρακτηριστικότερο την φάση που παίρνει goal-foul που ποστάρει πολύ ωραία τον Labeyrie γυρνάει στην σωστή στιγμή για να μην δοθεί το foul χαμηλά κι εν τέλει παίρνει και το καλάθι και το foul από τον αντίπαλο του. Πάμε στον αναγεννημένο επί ημερών Kattash Zach Auguste ο οποίος δείχνει να έχει ξεπεράσει πλήρως όσα προβλήματα τον ταλαιπώρησαν ως τώρα(Covid,τραυματισμοί) και δείχνει ότι αξίζει θέση στο ρόστερ των Πρωταθλητών Ελλάδος τόσο με την αμυντική του προσπάθεια όσο και με την βοήθεια που δίνει στην επίθεση. Ο Zach σκόραρε 8 πόντους όλοι από το ζωγραφιστό και επί Kattash δείχνει να παίζει πιο μυαλωμένα και κυρίως κοντρολαρισμένα σε σχέση με το όσο έπαιζε πριν.

Για το τέλος αφήνουμε τον Aaron White ο οποίος ακούμπησε την μπάλα στο ζωγραφιστό για να εκτελέσει τέσσερις φορές ευστοχόντας στις τρεις εξ αυτών δείχνοντας ότι συνεχίζει να ανεβαίνει και πως μπορεί να βοηθήσει αρκετά τον Παναθηναϊκό. Δεν είναι υπερβολή αν πούμε πως ο Ισραηλινός coach λειτούργησε ως ένας μετά Χριστόν προφήτης αξιοποιώντας το μέγεθος και την δύναμη του Παναθηναϊκού κοντά στο καλάθι παίρνοντας πόντους αλλά και ενέργεια από όλη την Frontline του στο παιχνίδι με τις “Νυχτερίδες“.

Ακούμπησε την μπάλα στο ζωγραφιστό αρκετά, πήρε αρκετά επιθετικά rebounds(12 στο σύνολο) τα οποία οδήγησαν και αυτά σε πόντους των ψηλών του στην ρακέτα και έδειξε έτοιμος να εκμεταλλευτεί ένα κατά την γνώμη μας αρκετά δυνατό όπλο των πρασίνων την φετινή σεζόν την Frontline τους. Η αλήθεια είναι πως οι επιλογές του Παναθηναϊκού στις θέσεις 4 και 5 είναι αρκετές και δίνουν την ευκαιρία στον coach Kattash να πειραματιστεί και να έχει στις θέσεις αυτές οποίους παίχτες ταιριάζουν στο αντίπαλο παιχνίδι.

Θέλει ψηλό σχήμα μπορεί να βάλει στο 5 έναν εκ των Παπαγιάννη/Auguste και στον 4 τον Μήτογλου, αν θέλει σουτ μπορεί να περάσει στο 4 έναν εκ των White/Bentil και να κατέβει ο Ντίνος στο 5, αν ταιριάζει το physical μπορεί να παίξει με τους “τσαμπουκάδες της παρέας” Bentil και Auguste στις δυο αυτές θέσεις. Για να μην παρεξηγηθούμε ποσότητα δεν σημαίνει κι ποιότητα και ούτε λέμε πως ο Παναθηναϊκός έχει την ποιοτικότερη Frontline της Euroleague αλλά έχει αρκετές τίμιες πλην καλές επιλογές στο οπλοστάσιο του ενόψει της συνέχειας της σεζόν.

Πρώτο δείγμα θετικό λοιπόν για το περίφημο paint-touch του μεγάλου Rick Pitino και ακόμα και με καθυστέρηση μπορούμε να πούμε πως η δικαίωση ήρθε για τον θρυλικό πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού.