Από το Colarado, στο NBA και τους Charlotte Hornets, από εκεί στην G-League και μετά η απόφαση της Ευρώπης που έμελλε να του αλλάξει την ζωή.

Ο λόγος για τον Corry Higgins ο οποίος στα 24 του χρόνια (το 2014) αποφάσισε να αφήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες και να κάνει το υπερωκεάνιο ταξίδι για την Ευρώπη. Ο Higgins στην Αμερική πρόλαβε να αγωνιστεί σε 44 παιχνίδια του NBA με την φανέλα των Charlotte Hornets (2011-2013) αλλά πηγαινοερχόταν μεταξύ G-League και NBA.

Έτσι λοιπόν, η Zenit Saint Petersburg του έκανε πρόταση και ο Higgins αφού το σκέφτηκε καλά, αναχώρησε για την Ρωσία. Ο 24χρόνος, τότε παίκτης, στην πρώτη του σεζόν στην Ευρώπη (2013-2014) αγωνίστηκε 22 παιχνίδια σκοράροντας 20.3 πόντους με πολύ καλά ποσοστά ανά αγώνα στην VTB. 

Ο Higgins είχε προσαρμοστεί άμεσα στα νέα δεδομένα, μακριά από το μπάσκετ που είχε μάθει στις ΗΠΑ. Η επόμενη σεζόν (2014-2015) τον βρήκε στην Τουρκία και στην Gaziantep, όπου ο Αμερικανός γεννημένος στην California guard/forward, αγωνίστηκε 29 ματς, πετυχαίνοντας 16 πόντους αλλά έχοντας μετατραπεί σε ελίτ αμυντικό.

Η CSKA που τον είχε “τσεκάρει” από την πρώτη του σεζόν στην Ευρώπη και την Zenit, δεν μπορούσε να μείνει αδιάφορη. Η “Ρωσική Αρκούδα” τον πλησίασε και ο ίδιος δεν μπορούσε να αρνηθεί την προοπτική της Euroleague.

Η… τύχη ήταν με το μέρος του, στην πρώτη του σεζόν στην πρωτεύουσα της Ρωσίας, πανηγύρισε την κούπα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης με τον ίδιον να σκοράρει 10.5 πόντους ανά παιχνίδι, έχοντας βρει ήδη τον ρόλο του στην καλοκουρδισμένη μηχανή του κόουτς Ιτούδη.

2016-2017 και 2017-2018 ήταν δύο σεζόν που ο Higgins εδραιώθηκε στο κορυφαίο επίπεδο και συστήθηκε ως two-way player όπως το λένε οι Αμερικανοί (δηλαδή παίκτης που κάνει την διαφορά τόσο στη άμυνα όσο και στην επίθεση). Η CSKA πήγε στα Final-Four αλλά περιορίστηκε στους μικρούς τελικούς της Euroleague (μία τρίτη και μία τέταρτη θέση).

Την περσινή σεζόν (2018-2019) η κούπα επέστρεψε στην Μόσχα για όγδοη φορά στην ιστορία. Ο 30χρόνος πλέον περιφερειακός σκόραρε 14.9 πόντους ανά παιχνίδι όντας εκ των πρωταγωνιστών.

Το καλοκαίρι έμεινε ελεύθερος και πήρε την δύσκολη απόφαση να αφήσει την ομάδα που τον πίστεψε και του έδωσε την ευκαιρία στο τοπ επίπεδο. Προορισμός η Barcelona του Svetislav Pesic ο οποίος του έδωσε τα κλειδιά της ομάδας μαζί με τον Nikola Mirotic. Σε 20 παιχνίδια Ευρωλίγκας φέτος έχει 12 πόντους, 46% δίποντα, 42% τρίποντα μέσο όρο.

Σήμερα επιστρέφει “σπίτι” του με μοναδικό στόχο να “πληγώσει” την ομάδα που τον ανέδειξε…