Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ υποδέχεται αύριο (9/11, 21.00) τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι που ξεχωρίζει από την 6η αγωνιστική της Euroleague, με τις δύο ομάδες να θέλουν τη νίκη για να ανέβουν στο 4-2.

 Οι ”πράσινοι” προέρχονται από το πρώτο τους διπλό στη διοργάνωση καθώς νίκησαν στην Ποντγκόριτσα μετά κόπων και βασάνων την Μπούντουτσνοστ (67-72). Αντίθετα, οι ”ερυθρόλευκοι” απέδωσαν εξαιρετικά στη Μόσχα αλλά έχασαν την ευκαιρία για ένα τεράστιο διπλό εξαιτίας του πολύ κακού τρίτου δεκαλέπτου κόντρα στην ΤΣΣΚΑ και πλέον φιλοξενούνται από το «αιώνιο» αντίπαλο στο ΟΑΚΑ.

 Ένα από τα πιο μεγάλα ζητήματα που πρέπει να λύσει ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ενόψει του ντέρμπι, είναι αυτό της…. αεροπορίας του. Στέφαν Λάσμε και Τζέιμς Γκιστ αντάμωσαν μετά από χρόνια αλλά όπως φαίνεται από τις πρώτες αγωνιστικές, αμφότεροι δεν είναι στην ίδια κατάσταση που ήταν τα προηγούμενα χρόνια. Αποτέλεσμα αυτού, οι αντίπαλοι ψηλοί να κάνουν πάρτι μέσα στη ρακέτα και να κυριαρχούν στα ριμπάουντ στα περισσότερα παιχνίδια.

 Έτσι, στο αυριανό παιχνίδι οι δύο παίκτες του ”τριφυλλιού” έχουν μια μεγάλη ευκαιρία να επιστρέψουν στις καλές εμφανίσεις και να κάνουν ένα restart ενόψει της δύσκολης συνέχειας της Euroleague. Ειδικά σε ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών όπως αυτό με τον Ολυμπιακό, η απόδοσή τους θα παίξει σημαντικό ρόλο στην έκβαση του αποτελέσματος, από την στιγμή κιόλας που η φροντ λάιν του Ολυμπιακού (Μιλουτίνοφ, Λε Ντέι) είναι σε εξαιρετική φόρμα.

 Ο Ζακ Λεντέι ήταν το μεγάλο στοίχημα του Ντέιβιντ Μπλατ στη ρακέτα των ”ερυθρολεύκων”, αλλά από νωρίς νωρίς έχει τραβήξει όλα τα βλέμματα όντας μια τεράστια απειλή κάτω από το αντίπαλο καλάθι. Ο δε Μιλουτίνοφ ξεκίνησε εντυπωσιακά τη φετινή χρονιά και είναι ο βασικός πυλώνας του Ολυμπιακού σε άμυνα και επίθεση. Μάλιστα, ο Σέρβος σέντερ που έχει πάρει από το χέρι τον Ολυμπιακό, είναι και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας μέχρι τώρα στην Euroleague έχοντας κατά μέσο όρο 11,2 πόντους

 Τι έκαναν μέχρι τώρα μαζί Γκιστ και Λάσμε στην Euroleague

 Στη νίκη επί της Μακάμπι στη πρεμιέρα της Ευρωλίγκα τα ριμπάουντ χάθηκαν για τον Παναθηναϊκό (28-32). Οι Γκιστ (5π.) και Λάσμε (8π.) είχαν μαζί 13 πόντους, ενώ ο βασικός σέντερ των αντιπάλων, ο Μπλακ είχε 14π. και 6ριμπ.

Στην ήττα από την Μπάγερν τα ριμπάουντ χάθηκαν και πάλι (30 με 9 επιθετικά – 29) και οι Μπαρτέλ (12π.), Μπούκερ (11π.) πέρασαν ένα ωραίο βράδυ.

Στη νίκη με την Γκραν Κανάρια οι πράσινοι πήραν τα ριμπάουντ (38-36), αλλά οι Ισπανοί πήραν 16 επιθετικά και όλοι οι ψηλοί τους (Φίσερ 10π., Μπάλβιν 4π., Πατσέσνικς 9π., Μπαέζ 7π.) σκόραραν.

Στο Βατερλώ με την Ζαλγκίρις στο ΟΑΚΑ, τα ριμπάουντ χάθηκαν ξανά (32-46) και οι Λιθουανοί είχαν 13 επιθετικά, ενώ ο Ντέιβις έκανε όργια (18π.).

Στην προχθεσινή νίκη επί της Μπούντουτσνοστ χάθηκαν κατά κράτος τα ριμπάουντ (31-35), οι Μαυρβούνιοι πήραν 15 επιθετικά και ο Ομιτς (16π., 10ριμπ.) φάνταζε με Σακίλ Ο’Νιλ!