Έχοντας τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, η Ρεάλ Μαδρίτης επιβλήθηκε της Χίμκι με 83-70 και προκρίθηκε ως τέταρτη στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, αφήνοντας εκτός συνέχειας τους Ρώσους!

Έτσι, λοιπόν, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πολλές φορές με την “πλάτη στον τοίχο”, η ομάδα του Πάμπλο Λάσο πήρε το εισιτήριο για τους “8”, όπου θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας τη Φενέρμπαχτσε στον δρόμο για την υπεράσπιση των σκήπτρων της.

Κορυφαίος των Μαδριλένων ήταν ο Κάρολ με 23 πόντους με 5/8 τρίποντα σε ισάριθμα λεπτά, με τον Ρέγες να ακολουθεί με 18π και τον Ροντρίγκεθ να πραγματοποιεί double-double με 10π. και ισάριθμες ασίστ. Από την άλλη, μόνος του πάλευε ο Ράις με 24π, 22 εκ των οποίο, ωστόσο, σημειώθηκαν στο πρώτο ημίχρονο.

Το φιλμ

Με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν σε υψηλό τέμπο, όπως άλλωστε αναμενόταν, και να δίνουν περισσότερη έμφαση στην επίθεση παρά στην άμυνα, η πρώτη περίοδο έκλεισε με το υψηλό 33-28 υπέρ της Ρεάλ, η οποία ολοκλήρωσε το συγκρεκριμένο δεκάλεπτο έχοντας ένα εξωπραγματικό 80% (!) στα τρίποντα και μόλις τρία επιτυχημένα δίποντα (3/6 συνολικά).
 
Με τους Μαδριλένους να έχουν βρει για τα καλά ρυθμό, η διαφορά ανέβηκε γρήγορα για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα (39-28, 8:00). Όμως, η Χίμκι αντέδρασε άμεσα και με τον Ράις να κάνει “πράγματα και θαύματα” (22π., με 4/5 τρίπ.), έτρεξε ένα σερί 2-11, μειώνοντας σε 41-39 στα μισά της δεύτερης περιόδου. Στη συνέχεια, η Ρεάλ ξέφυγε εκ νέου (52-44), όμως και πάλι η Χίμκι διατηρήθηκε κοντά στο σκορ με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου (54-49, 20′).
 
Στην επανάληψη, το σκηνικό άλλαξε άρδην σε ό,τι αφορά το στυλ παιχνιδιού, όχι όμως και το προβάδισμα. Οι άμυνες “έσφιξαν” για τα καλά, γεγονός που οδήγησε τις δυο ομάδες στο “φτωχό” 12-9 σε ολόκληρο το τρίτο δεκάλεπτο, με τη Ρεαλ να βρίσκεται μπροστά με +8 (66-58, 30′), έχοντας αποκτήσει πολλές φορές όμως μια διψήφια διαφορά.
 
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κάρολ, οι Μαδριλένοι εκτόξευσαν τη διαφορά στο +15 (81-66) στα μισά της τέταρτης περιόδου, αποκτώντας τεράστιο πλεονέκτημα σε ό,τι αφορά την υπόθεση νίκη. Το σκορ παράμεινε αμετάβλητο για περίπου δύο λεπτά (83-66, 3:06”), κάτι που ουσιαστικά έγειρε οριστικά την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του Πάμπλο Λάσο. Από εκεί και μετά, η Χίμκι συμβιβάστηκε με το αποτέλεσμα, με τη “Βασίλισσα” να παίρνει μια εύκολη, βάσει της εξέλιξης του αγώνα, νίκη-πρόκριση έναντι των Ρώσων.
 
Τα δεκάλεπτα: 33-28, 54-49, 66-58, 83-70
 
Δείτε τη στατιστική του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ