Η Μακάμπι Τελ Αβίβ διανύει το καλύτερο ξεκίνημα της (8-4) στην Ευρωλίγκα μετά το 2014, όταν και κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο και ξεκίνησε έκτοτε η φθίνουσα πορεία με αποκορύφωμα την μη πρόκριση της ομάδας τα τελευταία χρόνια στα playoffs της διοργάνωσης. Ο… διακόπτης γύρισε για την ομάδα του λαού από τον περασμένο χειμώνα, όταν ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του συλλόγου, φέρνοντας τη στρατηγική του στο Τελ Αβίβ και… τραβώντας τα χαλινάρια στο αμερικανικό ρόστερ της ομάδας.

Η ατυχία παρόλα αυτά ήρθε να λειτουργήσει ως τροχοπέδη για την άλλοτε πανίσχυρη ομάδα του ευρωπαϊκού μπάσκετ, μιας και στον αγώνα της Πέμπτης με τη Μπάγερν Μονάχου, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είδε το Νέιτ Ουόλτερς και τον Τζον ΝτιΜπαρτολομέο να τραυματίζονται, με τον πρώτο να μένει εκτός για σχεδόν 6 εβδομάδες και τον δεύτερο για έξι μήνες, χάνοντας ουσιαστικά το υπόλοιπο της σεζόν. Μέσα από τις ατυχίες μπορούν να βγουν χαμόγελα και ευκαιρίες; Κι όμως μπορούν.

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ αποφάσισε το περασμένο καλοκαίρι να μη δώσει το παρόν στις υποχρεώσεις της Εθνικής Ελλάδος και να ψάξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Μπορεί ο αρχικός στόχος να ήταν το ΝΒΑ και η άλλη πλευρά του Ατλαντικού, όμως η Μακάμπι και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τον έπεισαν να έρθει στη Γηραιά Ήπειρο και να δοκιμάσει την τύχη του στην Ευρωλίγκα. Στα φιλικά μάλιστα είχε δείξει ιδιαίτερα θετικό πρόσωπο, με αποκορύφωμα τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, όπου είχε πετύχει 18 πόντους με 3 τρίποντα. Η συνέχεια παρόλα αυτά δεν ήταν ανάλογη, μιας και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο διεθνής σουτέρ μετρά 7,3 πόντους, 2,8 ριμπάουντ και 0,9 ασίστ σε 12 αγώνες στην Ευρωλίγκα.

Οι δύο τραυματισμοί των Τζον ΝτιΜπαρτολομέο και Νέιτ Ουόλτερς αλλάζουν τα δεδομένα αυτή τη στιγμή για τη Μακάμπι, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να πρέπει να αλλάξει το ύφος του rotation στην ομάδα, με δεδομένο ότι ο πρώτος αγωνιζόταν περί τα 13′ λεπτά κατά μέσο όρο, ενώ ο δεύτερος περισσότερο από 21′ λεπτά. Ο έμπειρος τεχνικός θα αναγκαστεί να βγάλει από το μενού του τις 5 πρώτες πεντάδες που χρησιμοποιούσε περισσότερο στους αγώνες του, με την πιο ορθολογική του πεντάδα πλέον να βρίσκεται στη 10η θέση, βάσει των χρόνων που την έχει χρησιμοποιήσει, έχοντας μέσα τους Ουίλμπεκιν, Ντόρσεϊ, Ζούσμαν, Έισι και Χάντερ.

Με αυτά τα δεδομένα, οι τραυματισμοί των ΝτιΜπαρτολομέο και Ουόλτερς, αποτελούν μία ιδεατή ευκαιρία για τον Ντόρσεϊ να αποδείξει ότι το βιογραφικό και οι περγαμηνές που κουβαλά μόνο τυχαίες δεν είναι. Άλλωστε, το 44% ευστοχίας από τα 6,75 είναι ένα νούμερο που μόνο τυχαίο δεν είναι, με τον διεθνή γκαρντ να θεωρείται επάξια ένας εξαιρετικός σουτέρ, όμως αυτό που δεδομένα θα πρέπει να δουλέψει για να μπορέσει να ανταποκριθεί στο υψηλότερο επίπεδο είναι η δημιουργία του, με τις 11 ασίστ σε 12 αγώνες να μην ανταποκρίνονται σε αυτό το επίπεδο, γι’ αυτό και δεν παίρνει το μεγάλο χρόνο συμμετοχής.

Ο Ντόρσεϊ έχει μία μοναδική ευκαιρία στα χέρια του, τόσο για να δείξει ποιος είναι και πού μπορεί να φτάσει, όσο και για να ανοίξει κυρίως την πόρτα στην Εθνική Ελλάδος, με δεδομένες τις υποχρεώσεις της ομάδας για το προολυμπιακό τουρνουά.