ΗAlba Berlin κατάφερε να πραγματοποιήσει σπουδαία εμφάνιση και στις δυο μεριές του γηπέδου και σήμερα “διέλυσε” την Fenerbahce με 89-63 φτάνοντας σε ακόμα μια σπουδαία νίκη. Έτσι, οι Γερμανοί ανέβηκαν στο 5-7, εν αντιθέσει με την ομάδα του Igor Kokoskov που υποχώρησε στο 5-8 με το πέρασμα της 13ης “στροφής” για τη διοργάνωση της Turkish Airlines Euroleague.

Ο αγώνας

Η Alba Berlin ξεκίνησε δυναμικά το παιχνίδι δείχνοντας από νωρίς τις διαθέσεις τις στην ομάδα της Fenerbahce. Δυο εύστοχα δίποντα από τους Nikic και Sikma έδωσαν την ευκαιρία στους γηπεδούχους να προηγηθούν με το “καλημέρα” με 4-0. Η αντίδραση των Τούρκων ήταν άμεση και μείωσαν τη διαφορά με πρωταγωνιστές τους Vesely και Ulanovas. Ωστόσο με το πέρασμα του πρώτου πενταλέπτου στο παιχνίδι, οι Γερμανοι “πήραν αέρα” 9 πόντων (18-9) χάρη στο “κρεσέντο” του Peyton Siva. Με την Alba Berlin να αμύνεται εξαιρετικά κυρίως πάνω στη δημιουργία του Nando De Colo, η ομάδα του coach Reneses βρέθηκε με τη λήξη της πρώτης περιόδου να προηγείται με 7 πόντους διαφορά (23-16).

Το δεύτερο δεκάλεπτο του αγώνα συνεχίστηκε με παρόμοια εικόνα. Οι Γερμανοί με μια εξαιρετική άμυνα ζώνης με προσαρμογές κατάφεραν να “κλείσουν” τους διαδρόμους στη Fenerbahce, με τους φιλοξενούμενους να υποκύπτουν σε εύκολα λάθη, που έδωσαν αντίστοιχα γρήγορα και άνετα καλάθια στον αιφνιδιασμό για την Alba. Η ομάδα του Βερολίνου παρά την πίεση των Τούρκων μετά από το “time-out” που κάλεσε ο Igor Kokoskov, συνέχισαν να έχουν σταθερά τη διαφορά πάνω από τους 10 πόντους περίπου 3 λεπτά πριν από τη λήξη του πρώτου μέρους (38-23). Η Alba Berlin με κύριους εκφραστές στην επίθεσή της τους Kresimir Nikic και Niels Giffey, συνέχισε στο ίδιο “μοτίβο” κλείνοντας το πρώτο μέρος του αγώνα έχοντας το προβάδισμα των 17 πόντων (44-27).

Το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου δεν ήταν και πάλι ιδανικό για την Fenerbahce. H Alba Berlin βρισκόταν σε μια τρομερή βραδιά και έκανε το παιχνίδι να φαίνεται εύκολο. Η εξαιρετική άμυνα και η πίεση συνεχίστηκε από την πλευρά των γηπεδούχων και άμεσα “εκτόξευσαν” τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους (52-31) με το πέρασμα των πρώτων τεσσάρων λεπτών της τρίτης περιόδου. Βρισκόμενη σε πολύ κακή παραγωγικά ημέρα, η Fenerbahce δεν μπορούσε να αντιδράσει σε ό,τι έκαναν οι Γερμανοί. Το “συγκρότημα” του coach Aito Garcia Reneses όχι μόνο δεν επαναπαύτηκε, αλλά “ανέβασε” ακόμα περισσότερες “στροφές” και με πρωτεργάτες τους Granger, Giffey και Nikic έφτασε να προηγείται με 29 πόντους διαφορά (70-41) χάρη σε ένα τρίποντο του Matisseck λίγο πριν τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου.

Το “πάρτι” της Alba Berlin συνεχίστηκε φυσικά και στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα. Παρά τη γρήγορη προσπάθεια των φιλοξενουμένων με δυο εύστοχα δίποντα από τους Eddie και Biberovic, η Alba συνέχισε να της δείχνει το “ποιος ήταν αφεντικό σήμερα στο παρκέ”. Με ένα εύστοχο σουτ τριών πόντων από τον Sikma και ένα εύκολο δίποντο από τον Delow, οι γηπεδούχοι αύξησαν και πάλι τη διαφορά του παιχνιδιού στους 30 πόντους υπέρ τους (80-50) στο 36′. Τα εναπομείναντα λεπτά του αγώνα είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα με την Alba Berlin να φτάνει σε μια τρομερή εμφάνιση που συνδυάστηκε με εύκολη νίκη κόντρα στην αξιόλογη Fenerbahce. Το τελικό σκορ του ματς διαμορφώθηκε με ένα εύστοχο σουτ τριών πόντων από τον Westermann στο 89-63 υπέρ των γηπεδούχων.

Οι κορυφαίοι

Για τους νικητές σήμερα ξεχώρισαν αρκετοί παίκτες. Κορυφαίος ήταν ο Niels Giffey, ο οποίος σημείωσε 13 πόντους, μοιράζοντας παράλληλα 8 ασίστ. Άξιοι συμπαραστάτες του ήταν και οι Peyton Siva με 11 πόντους και Jayson Granger με 8 πόντους και 4 ριμπάουντ. Διψήφιο αριθμό πόντων και συγκεκριμένα από 10 μέτρησαν οι Maodo Lo, Kresimir Nikic και Johannes Thiemann.

Από την άλλη μεριά, η Fenerbahce που βρέθηκε σε μια κακή παραγωγικά ημέρα και στις δυο “όχθες” του γηπέδου, είχε σε καλό βράδυ τον Tarik Biberovic, ο οποίος πήρε πολύ χρόνο συμμετοχής και μάλιστα ήταν η μόνη αξιόλογη “πηγή σκοραρίσματος” στην επίθεση με 13 πόντους. Θετικός ήταν και ο Danilo Barthel με 9 πόντους που πρόσθεσε και 3 ριμπάουντ

Τα δεκάλεπτα: 23-16, 44-27, 70-41, 89-63

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ