Σε ένα ματς ακατάλληλο για καρδιακούς, η Barcelona επικράτησε της Armani Milan με 84-80 και έκανε το 18-6, την ώρα που οι Ιταλοί έμειναν στις 11 νίκες αλλά έφτασαν τις 13 ήττες.

Οι “blaugrana” έδειχναν πως ήλεγχαν το παιχνίδι ως την τρίτη περίοδο, όμως η Armani έκανε υπερπροσπάθεια στο τελευταίο δεκάλεπτο και μετέτρεψε το ματς σε ντέρμπι. Η Barcelona με μεγάλα σουτ τριών πόντων κατάφερε να πάρει μια μικρή διαφορά λίγο πριν την λήξη της αναμέτρησης, την οποία κράτησαν ως το τέλος του αγώνα.

Οι γηπεδούχοι είχαν σε τρομερή κατάσταση τον Malcolm Delaney που σκόραρε 26 πόντους και έδωσε 9 ασίστ, ενώ ακολούθησαν Kyle Kuric με 16 και Nicola Mirotic με 15 πόντους αντίστοιχα.

Η ομάδα απο το Μιλάνο είχε σε καλή κατάσταση τον Sergio Rodriguez με 14 πόντους και 5 ασίστ, με τον Κaleb Tarczewski να “αγγίζει” το double double με 13 πόντους και 9 ασίστ.

 

Ο αγώνας:

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιο δυνατά την αναμέτρηση και με ένα μικρό σερί προηγήθηκαν με 5-0 στις αρχές του παιχνιδιού. Ο Scola με τρίποντο έφερε το παιχνίδι για πρώτη φορά στα.. ίσια (5-5) μετά από 3 λεπτά αγώνα. Oi “καταλανοί” ανέβασαν στροφές και σε σύντομο χρονικό διάστημα είχαν πάρει προβάδισμα 8 πόντων, 13-5, με τον Mirotic να εκτελεί και τον εκνευρισμένο Ettore Messina να καλεί τάιμ άουτ.  Οι φωνές του Ιταλού κόουτς δεν έπιασαν τόπο και η Barcelona ανέβασε ακόμα περισσότερο την διαφορά, με το σκορ να γίνεται 19-8 με 2 λεπτά να απομένουν για τη λήξη του δεκαλέπτου. Ο Μichael Roll έβαλε σημαντικά καλάθια για τους Ιταλούς και μείωσε την διαφορά. Στα τελευταία 60 δευτερόλεπτα η “Μπάρτσα”  κρατούσε ακόμα το προβάδισμα, 23-17, το οποίο τελικά ήταν και σκορ περιόδου. 

Μετά από τρία λεπτά στην δεύτερη περίοδο, ο Nemanjia Nedovic έδωσε “ανάσα” στην ομάδα του και μείωσε στους 4, 26-22. Οι πολλές αλλαγές και τα συνεχόμενα λάθη έριξαν τον ρυθμό του παιχνιδιού. Κάτι το οποίο εκμεταλλεύτηκε η Armani και ο Vladimir Micov, που με ένα μεγάλο σουτ έξω από τα 6,75 έκανε το σκορ 28-25., για να φέρει ξανά το παιχνίδι στην ισοπαλία ο Sergio Rodriguez με άλλη μια τρίποντη “βόμβα”.  O Slatislav Pesic κάλεσε δυο τάιμ άουτ, ένα μετά από κάθε τρίποντο, σε μια προσπάθεια να “αφυπνίσει” τους παίκτες του. Oι Ισπανοί όχι απλά δεν συνήλθαν, αλλά είδαν και την Armani να μεγαλώνει την διαφορά υπέρ της, 31-38, με 2 λεπτά να υπολείπονται. Tην ώρα που η μπάλα άρχισε να καίει η Barcelona ήταν τρομερά άστοχη και με ένα τρίποντο του Rodriguez η διαφορά αυξήθηκε σε διψήφια τιμή, 31-43. Το μεγάλο σουτ για τρεις του Cleaver έριξε ξανά την διαφορά κάτω από τους 10 (34-43) με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι 36-45 υπέρ των φιλοξενουμένων. 

 Στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, Mirotic και Delaney πήραν το… “όπλο” τους και με 1 τρίποντο του Σέρβου και με 2 του Αμερικάνου, ισοφάρισαν το παιχνίδι για τους γηπεδούχους, μετά από 4 λεπτά παιχνιδιού. Οι δυο σούπερ σταρ της Barcelona φαίνεται πως πήραν την “υπόθεση” προσωπικά και με δικά τους καλάθια έδωσαν την διαφορά στους “blaugrana”, 55-50. Ο Μalcolm Delaney ήταν σε “ημιάγρια” κατάσταση, συνέχισε να “βομβαρδίζει” το καλάθι των Ιταλών και με 3 λεπτά να απομένουν έκανε το σκορ 58-51.  Για το επόμενο λεπτό οι δυο ομάδες βρήκαν τον δρόμο για το καλάθι μόνο από τις βολές (61-53).  Με 42” να απομένουν, ο Sergi Rodriguez έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι μετά από δύσκολο σουτ τριών πόντων, με την διαφορά να πέφτει στους 4 (63-59). Με αυτό το σκορ ολοκληρώθηκε το τρίτο δεκάλεπτο.

Oι δυο ομάδες μπήκαν δυναμικά στην τελευταία περίοδο, με ένα τρίποντο για την κάθε μια (Scola για Armani και Ηanga για Barcelona). Με 5 λεπτά να απομένουν ο Victor Cleaver με δίποντο έκανε το 72-66, μετά από ένα “ρεσιτάλ” αστοχίας για των δυο αντιπάλων. Με ακόμα ένα τρίποντο ο Ισπανός Sergi Rodriguez ήρθε να βάλει…φωτιά στο παιχνίδι και να κάνει το σκορ 72-69. .Η διαφορά έπεσε στο καλάθι (72-71) με δυο πόντους του Micov και με το ρολόι να δείχνει 3:41, κάτι που έκανε τον προπονητή της Barcelona να καλέσει τάιμ άουτ. Ο Delaney ήταν “on fire” και με την επιστροφή των ομάδων στο παρκέ έβαλε το 5ο του τρίποντο. Δυο δίποντα (Nedovic, Tarczewski) για την Armani της έδωσαν το προβάδισμα, για να απαντήσει ο εκπληκτικός Delaney με νέο τρίποντο, που έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του (79-77) με 1 λεπτό να απομένει για την λήξη. Οι γηπεδούχοι δεν έχασαν τον έλεγχο στις τελευταίες φάσεις και πήραν την νίκη με 84-80.

Τα δεκάλεπτα: 23-17, 36-45, 63-59, 84-80

Barcelona(Pesic): Davis 12 , Hanga 4 (1), Heurtel, Οriola 2, Αbrines, Delaney 26 (6), Κuric 16 (2), Cleaver 7 (1), Μirotic 15 (1), Τomic 2

Armani Milan (Μessina): Della Valle 2, Μicov 10, Gudaitis 3, Roll 4, Rodriguez 14 (4), Tarczewski 13 , Νedovic 12 , Crawford 7, Sykes, Brooks 5 (1 ), Scola 10 (2)

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ