H Real Madrid παρά το γεγονός πως δεν βρέθηκε και στην “καλύτερη μέρα της”, έδειξε ποιότητα και χαρακτήρα απέναντι σε μια ανταγωνιστική Villeurbanne των δυο συνεχόμενων θετικών αποτελεσμάτων. Έτσι, η ομάδα του Pablo Laso ανέβηκε στο 7-5, ενώ από την άλλη πλευρά το “συγκρότημα” του coach Parker υποχώρησε στο 3-7.

Η Villeurbanne ξεκίνησε πιο “ζεστή” στο παιχνίδι και μόλις στα πρώτα δυο λεπτά του προηγήθηκε γρήγορα με ένα 2-8 χάρη και σε δυο εύστοχα σουτ τριών πόντων από τους Yabulese και Freeman. Ωστόσο η Real Madrid αντέδρασε άμεσα και έφερε το ματς “στα μέτρα της” και ισορρόπησε την κατάσταση. Συγκεκριμένα με ένα εύστοχο σουτ από μέση απόσταση δια “χειρός” Randolph πέρασε και μπροστά στο σκορ (15-13) περίπου 4 λεπτά πριν από τη λήξη της πρώτης περιόδου. Οι Μαδριλένοι συνέχισαν να έχουν αρκετά “ψηλά” την πίεσή τους στην άμυνα και αυτό είχε σαν συνέπεια να δεχτούν κάποια εύκολα καλάθια από τους Γάλλους στον αιφνιδιασμό. Έτσι η πρώτη περίοδος έληξε με την ομάδα του coach T.J. Parker να προηγείται με 7 πόντους διαφορά (19-26) έχοντας τρομερή κυκλοφορία μπάλας στην επίθεσή της.

Στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου, οι γηπεδούχοι βελτίωσαν την εικόνα τους στον επιθετικό τομέα, ωστόσο συνέχισαν να δέχονται εύκολα καλάθια από τους αντιπάλους τους στην άλλη πλευρά του γηπέδου. Όμως, με το πέρασμα των πρώτων τριών λεπτών του δεύτερου δεκαλέπτου, η ομάδα του Pablo Laso με δυο εύστοχα τρίποντα του Sergio Llull μείωσαν και πάλι τη διαφορά μόλις στους 3 πόντους (32-35). Σε αυτό το σημείο του παιχνιδιού όμως οι φιλοξενούμενοι “ανέβασαν και πάλι στροφές” με πολύ καλή αμυντική λειτουργία και κάποιες σωστές επιλογές στην επίθεσή τους, είτε μέσα από τη ρακέτα τους είτε και εκτός αυτής. Έτσι, κατάφεραν να αυξήσουν τη διαφορά στο σκορ υπέρ τους. Η Real προσπαθούσε να βρει λύσεις επιθετικά, ωστόσο η πολύ κακή αμυντική της συμπεριφορά έφεραν τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό με την ανάπαυλα του πρώτου μέρους (40-50) της σημερινής αναμέτρησης.

Οι δυο ομάδες μπήκαν με την ίδια διάθεση στο δεύτερο ημίχρονο του παιχνιδιού. Στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου οι Γάλλοι συνέχισαν να έχουν πολύ καλή εικόνα στην επίθεσή τους με κύριους εκφραστές τους Cole και Freeman. Στη συνέχεια του παιχνιδιού σταδιακά οι Ισπανοί δυνάμωναν την άμυνά τους και στην επίθεση βρήκαν αρκετές λύσεις από τους Deck και Tavares. Παρά το γεγονός πως οι Μαδριλένοι είχαν ανεβάσει την απόδοσή τους, η Villerubanne δεν άφηναν πολλά περιθώρια αντίδρασης και έτσι έκλεισε το δεκάλεπτο με μια ικανοποιητική διαφορά “ασφαλείας” της “τάξεως” των 9 πόντων (61-70).

Η Real Madrid ξεκίνησε πολύ δυναμικά το τέταρτο δεκάλεπτο και άμεσα με δυο εύστοχα τρίποντα του Rudy Fernandez μείωσε τη διαφορά μόλις στους 3 πόντους (67-70). Οι Γάλλοι παρά την πίεση των γηπεδούχων έμειναν ψύχραιμοι και κατάφεραν να διατηρήσουν το προβάδισμα με το πέρασμα των λεπτών στην τελευταία περίοδο του αγώνα. Με δυο εύστοχες ελεύθερες βολές ο Causeur  ισοφάρισε σε 79-79 περίπου τέσσερα λεπτά πριν από το φινάλε του παιχνιδιού.

Στη συνέχεια ένα τρίποντο από τον Llull και ένα καλάθι από τον Tavares έφεραν ξαφνικά τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ και μάλιστα με 5 πόντους διαφορά (84-79) περίπου 2 λεπτά πριν από τη λήξη. Εν συνεχεία του αγώνα ακολούθησε ένα εύστοχο δίποντο από τον Τhompkins και δυο εύστοχες βολές από τον Kahudi για τους φιλοξενούμενους. Ο Llull ήταν ψύχραιμος από τη γραμμή της “φιλανθρωπίας” και έτσι οι Γάλλοι ανύμποροι πλέον να αντιδράσουν ηττήθηκαν με 91-84 από την ποιοτική ομάδα της Real Madrid.

Ο παίκτης “κλειδί” για τους Μαδριλένους σήμερα σε αυτήν την σημαντική νίκη ήταν ο Ed Tavares, ο οποίος “σταμάτησε” στους 19 πόντους, μαζεύοντας ακόμη 6 ριμπάουντ. Τρομερός ήταν σήμερα και ο Sergio Llull και μάλιστα ιδιαίτερα στο κρίσιμο σημείο του αγώνα, τελειώνοντας το ματς με 19 πόντους, ευστοχώντας 5 φορές από τη γραμμή των 6,75 μέτρων.

Από την άλλη πλευρά, η Villeurbanne είχε σε καλή βραδιά τους Guerschon Yabulese και Noris Cole, οι οποίοι “σταμάτησαν” στους 21 πόντους έκαστος. Θετική εμφάνιση είχε φυσικά και ο David Lighty, αλλά και ο Allerik Freeman, που πρόσθεσαν από 13 και 11 πόντους αντίστοιχα.

Τα δεκάλεπτα: 19-26, 40-50, 61-70, 91-84

Δείτε αναλυτικά τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ