H φετινή σεζόν της Barcelona μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί κι ως αποτυχημένη, διότι παρά τα λεφτά που ξοδεύτηκαν δεν μπόρεσε να ούτε να πάρει το πρωτάθλημα ούτε να περάσει στον τελικό της Euroleague. Γι’ αυτόν τον λόγο επίκεινται πολλές αλλαγές στο ρόστερ των Blaugrana, με τους Vesely, Santoransky και Da Silva να είναι προ των πυλών, τους Hayes και Smits να αποχωρεί και τον Καλάθη να είναι αμφίβολο.

Πάντως ο Jasikevicius φαίνεται πως έχει βρει τον αντικαταστάτη του Nigel Hayes, διότι ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Nikola Kalinic, του οποίου το συμβόλαιο λήγει με τον Crvena Zvezda. Θυμίζουμε ότι ο άλλοτε άσος της Fener υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο πέρυσι με τους Σέρβους, αποτελώντας βασικό πυλώνα στην κατάκτηση της ABA League, των εγχώριων τίτλων και των μεγάλων νικών στην Euroleague.

Για να μιλήσουμε με αριθμούς ο 30χρονος άσος μέτρησε 12,6 πόντους, 3,9 ριμπάουντ και 3,4 ασίστ στην Euroleague, με το παιχνίδι με πλάτη να αποτελεί το δυνατό του σημείο, την ώρα που είναι ένας πολύ καλός δημιουργός. Επομένως το ενδιαφέρον των Καταλανών είναι πολύ λογικό, με τον ίδιο τον παίκτη να μην έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο παραμονής στο σύνολο του Dejan Radonic