H Villeurbanne κατέκτησε χθες το 21ο της πρωτάθλημα, νικώντας στο πέμπτο και τελευταίο καθοριστικό παιχνίδι την Monaco με δραματικό τρόπο στην παράταση. Οι πρωταθλητές Γαλλίας όμως θα προχωρήσουν σε αρκετές αλλαγές στο ρόστερ τους τόσο για να πετύχουν κάτι καλύτερο στην Euroleague όσο και γιατί ορισμένοι παίκτες που ξεχώρισαν με τις εμφανίσεις του (π.χ Okobo και Jones) αναμένεται να αποχωρήσουν για άλλες πολιτείες.

Η αρμάδα του TJ Parker φαίνεται πως έχει βάλει δύο παίκτες στο στόχαστρο, ενώ ο ένας εξ’ αυτών μπορεί να θεωρηθεί ως αντικαταστάτης των Okobo και Jones. Συγκεκριμένα η ASVEL θέλει να εντάξει στο δυναμικό της Livio Jean – Charles και Daryl Macon, που είναι δύο γνώριμοι παίκτες στο ελληνικό κοινό, την στιγμή που ο άσος του Ολυμπιακού έχει ξαναφορέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα την φανέλα των Γάλλων (2011-16, 2017, 2018-20).

Η περίπτωση του 29χρονου Γάλλου φαίνεται πως είναι πιο απλή, αφού θα αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό έπειτα από μία διετία οπότε μια τέταρτη θητεία στον οργανισμό της Λυών φαντάζει πολύ πιθανή, από την στιγμή που έδωσε και το παρών στο χθεσινό Game 5 απέναντι στην Monaco. Για τον άσο του Παναθηναϊκού η κατάσταση είναι πιο θολή, καθότι το περασμένο καλοκαίρι υπέγραψε συμβόλαιο 1+1 χρόνων με τους “πράσινους”, που δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμη αν θα ενεργοποιήσουν την option.

Πάντως ο άλλοτε παίκτης της ΑΕΚ έχει ακουστεί και για άλλες ομάδες της διοργάνωσης όπως η Maccabi, καθώς στην φετινή rookie του σεζόν πραγματοποίησε καλές σχετικά εμφανίσεις, έχοντας 13,1 πόντους (53,3% δίποντο, 33.3% τρίποντο) και 3,6 ασίστ σε 25:52  συμμετοχής. Από την άλλη ο Jean – Charles είχε πιο συμπληρωματικό ρόλο με 3,8 πόντους και 2,2 ριμπάουντ σε 10:40 συμμετοχής.