Ο Τζόρντι Μπερτομέου μίλησε στον Ιταλό δημοσιογράφο Κοριέρε Φιορεντίνο, για τις αλλαγές στους κανονισμούς της Ευρωλίγκας, για τη νέα της μορφή που θα αλλάξει και πάλι το 2015 και για τις διαφορές της Ευρώπης με το NBA. Τέλος ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ευρωλίγκας αναφέρθηκε και στο ζήτημα που είχε προκύψει με το γήπεδο της Σιένα (δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για τις θέσεις των θεατών) και την μετακόμιση της στο Nelson Mandela Forum (7.200 θέσεων). Ένα παρόμοιο πρόβλημα που αντιμετώπισε και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας με το γήπεδο της και αναφερθήκαμε χθες (15/10) με σχετικό άρθρο.

Για τη νέα μορφή της Ευρωλίγκας: “Έχουμε επεκτείνει ήδη το τουρνουά μας δύο με τρεις φορές. Οι ομάδες μας ζητούν να παίζουν περισσότερους αγώνες, επειδή αυξάνουν την ποιότητα των παιχνιδιών και έχουν περισσότερες πιθανότητες να προσελκύσουν νέους χορηγούς. Από το 2015 θα ξεκινήσει μια νέα φόρμουλα που περιλαμβάνει ακόμα περισσότερα παιχνίδια“.

Για τους νέους κανόνες: “Έχουμε εισαγάγει νέους κανόνες από αυτή τη σεζόν, ενώ η επαναφορά των 24 δευτερολέπτων του ρολογιού σε 14 δευτερόλεπτα μετά από επιθετικό ριμπάουντ, θα τεθεί σε δράση από την επόμενη σεζόν“.

Για το NBA: “Αλλά λειτουργία μας είναι πολύ διαφορετική από το ΝΒΑ, επειδή οι Αμερικανοί έχουν μια διαφορετική ιδέα του αθλητισμού. Εμείς αγαπάμε τον ανταγωνισμό, ενώ στην Αμερική κοιτούν πολύ τους οικονομικούς παράγοντες και έχουν μεγαλύτερη σημασία για αυτούς“.

Για το γήπεδο της Σιένα: “Σιένα δεν είχε άλλη επιλογή, αν ήθελαν να κρατήσουν την άδεια της Ευρωλίγκας. Όταν καταλάβαμε όλοι μας ότι δεν επρόκειτο να κατασκευαστεί ένα νέο γήπεδο στη Σιένα, μίλησα με τον γενικό διευθυντή Φερντινάντο Μινούτσι. Δεχτήκαμε το Nelson Mandela Forum (7.200 θέσεων), χωρίς να χρειαστεί η Σιένα να κινηθεί προς Μπολόνια ή Πέζαρο, γιατί μας ενδιαφέρει να κάνουμε την Σιένα μια ομάδα για το σύνολο της Τοσκάνης“.