Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα μπορεί να μην ήταν καλή στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, ήταν όμως πιο σοβαρή στα τελευταία κρίσιμα λεπτά, με την Μπασκόνια να μην μπορεί να γυρίσει το παιχνίδι αφότου έχασε το υπέρ της σκορ, με το τρίποντο του Γκρέιντζερ στο τέλος να μην μπορεί να αλλάξει το τελικό αποτέλεσμα.

Το Ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με ονειρώδη τρόπο για την Χίμκι, η οποία βρέθηκε να έχει ένα σερί 8-1, το οποίο όμως δεν κράτησε για πολύ, μιας και η Μπασκόνια κατάφερε να περάσει μπροστά στο σκορ στο 7’, με τον Γκρέιντζερ να μοιράζει τη μία ασίστ πίσω από την άλλη. Το τρίποντο του Τζάνινγκ στα τελευταία δεύτερα έδωσε προβάδισμα στους Βάσκους με την περίοδο να κλείνει στο 18-21.

Η Μπασκόνια μπήκε εξίσου καλά και στη β’ περίοδο, δημιουργώντας διαφορά 8 πόντων (22-30), ενώ όποτε προσπαθούσε να μειώσει η Χίμκι κυρίως με τον Μάρκοβιτς, η Μπασκόνια έβρισκε λύσεις, είτε μέσα από το ζωγραφιστό με τους Ποϊριέ και Σενγκέλια, είτε με Χουέρτας. Η διαφορά έφτασε ακόμα και σε διψήφιο νούμερο (38-48), με τις βολές του Μάρκοβιτς στο φινάλε του ημιχρόνου να κλείνουν το σκορ στο 40-48.

Το β’ ημίχρονο βρήκε την Χίμκι να είναι καλύτερη στο παρκέ με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να μαζεύει την διαφορά με ένα σερί 6-0 και να φτάνει το σκορ στο 51-53, έχοντας τον Άντερσον με ανεβασμένη την ψυχολογία. Ο Φόιγκτμαν με τον Τζάνινγκ προσπάθησαν να δώσουν ανάσες στην Μπασκόνια, όμως οι Ρώσοι είχαν ανεβάσει ταχύτητες και κατάφεραν να κλείσουν την περίοδο στο 61-64 με επιμέρους σκορ 21-16.

Το φινάλε του αγώνα ήταν δραματικό, με την Χίμκι να καταφέρνει να προηγηθεί ξανά μετά από την α’ περίοδο στα 5:30’ πριν το φινάλε κάνοντας το σκορ 70-69. Παρόλα αυτά δεν κατάφερε ποτέ να ξεφύγει στο σκορ με αποτέλεσμα το σκορ λίγο πριν την τελική κόρνα να είναι στο 87-84. Η Χίμκι κατάφερε στα 11’’ πριν το τέλος να προηγηθεί με 91-87, με το τρίποντο του Γκρέιντζερ στο τέλος να μην είναι αρκετό για τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 40-48, 61-64, 91-90.

Δείτε τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα εδώ!