Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται (20/3) την Ρεάλ για το Top-16 της Euroleague, χωρίς να έχει περιθώρια για νέα βαθμολογική απώλεια, καθώς Άλμπα και Ζαλγκίρις βρίσκονται στην πλάτη του και περιμένουν ένα στραβοπάτημά του. Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς ξεκαθάρισε πάντως υπάρχει η συνηθισμένη πίεση και όχι επιπρόσθετη λόγω των τριών διαδοχικών ηττών.

Αναλυτικά όσα είπε ο coach των “πράσινων”:

“Κάθε παιχνίδι είναι ένας τελικός. Αν μετά από αυτά τα τέσσερα παιχνίδια δεν καταφέρουμε να είμαστε στην πρώτη τετράδα, θα σημαίνει ότι δεν το αξίζαμε. Παίζουμε ενάντια στη Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι η ομάδα που μου έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις μέχρι σήμερα. Το “κλειδί” για αύριο (20/3) είναι να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας”.

“Είναι πολύ καλή στο τρανζίσιον, στο ανοιχτό γήπεδο, στο σετ παιχνίδι. Δεν είναι σαν τη Μακάμπι που στηρίζεται κυρίως στο τρανζίσιον. Σημαντικό θα είναι να σταματήσουμε το γρήγορο στυλ παιχνιδιού τους και να είμαστε καλοί στον τομέα των ριμπάουντ”.

Τέλος σε ερώτηση που του έγινε για το αν υπάρχει άγχος στην ομάδα, τόνισε: “Είμαστε σε ένα επίπεδο, όπου οι παίκτες έχουν συνηθίσει να παίζουν με άγχος. Η πίεση είναι κάτι θετικό, όχι αρνητικό”.