Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Έλληνας τεχνικός:

«Το νέο format της Euroleague άλλαξε τον τρόπο προετοιμασίας μας. Ήταν ενδιαφέρον, κάναμε πολλά ταξίδια, έπρεπε να προσαρμόσουμε αναλόγως την δουλειά μας. Μας άρεσε πάρα πολύ και είμαστε ενθουσιασμένοι. Το Final four είναι τελείως διαφορετικό. Ο ημιτελικός είναι σαν τελικός. Έχουν τον ίδιο χαρακτήρα ο ημιτελικός με τον τελικό. Θέλω να συγχαρώ όλες τις ομάδες, γιατί είναι δίκαια εδώ. Είχαμε κι εμείς κάποια σκαμπανεβάσματα. Θέλω να συγχαρώ την διοργάνωση, είμαι περήφανος που είμαι στην ΤΣΣΚΑ. Είναι πολύ μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή στο Final Four. Υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες. Είμαστε οι εν δυνάμει πρωταθλητές Ευρώπης κι έχουμε την ευκαιρία να διατηρήσουμε τον τίτλο μας»

Για τον Μίλος Τεόντοσιτς, είπε: «Ο Τεόντοσιτς δεν έπαιξε εναντίον της Αστάνα, δεν έκανε προπονήσεις. Ξεκίνησε να προπονείται, δεν είναι στο 100%, έχει μεγάλη επιθυμία  να αγωνιστεί. Θα δούμε κι αύριο και θα πάρουμε μία απόφαση». 

Για τον ημιτελικό του 2015 με τον Ολυμπιακό: «Το 2015 έγινε ένα πολύ συναρπαστικό παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός νίκησε στο τέλος. Τώρα είμαι στο 2017, έχουμε ένα παιχνίδι μπροστά μας με μία πολύ καλή ομάδα με εξαιρετικούς παίκτες. Θα παίξουν συνολικά τέσσερις ομάδες. Οσον αφορά την ψυχολογία, οι παίκτες έχουν την δική τους ρουτίνα. Δεν έχει σχέση με το παρελθόν». 

Τέλος, ο Δημήτρης Ιτούδης ρωτήθηκε για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Δεν είναι ένα παιχνίδι τένις ή σκάκι μεταξύ του Δημήτρη και του Ζέλικο. Παίζουν η ΤΣΣΚΑ και η Φενέρμπαχτσε. Είναι σπουδαίες ομάδες. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που πέρσι κατακτήσαμε την Euroleague απέναντι σε μία σπουδαία ομάδα, με σπουδαίο προπονητή και μεγάλη ιστορία».