Στον ρυθμό της ΤΣΣΚΑ και της κατάκτησης της Ευρωλίγκας από την ομάδα της Μόσχας ζει ακόμα η Ρωσία. Η ρωσική κυβέρνηση τίμησε τους Μοσχοβίτες για την κατάκτηση του τροπαίου και δεξιώθηκε τον Δημήτρη Ιτούδη, την διοίκηση, τους παίκτες και τα μέλη της ομάδας που σήκωσε την κούπα στο πρόσφατο φάιναλ φορ της Βιτόρια.

Οι Μοσχοβίτες  έγιναν δεκτοί στο μέγαρο «Arseny Morozov» της ρωσικής κυβέρνησης. Εκεί υποδέχτηκαν τον Δημήτρη και την παρέα του η υπουργός Αθλητισμού της Ρωσίας, Όλγα Γκόλοντετς, και ο ειδικός αντιπρόσωπος της προεδρίας της ρωσικής ομοσπονδίας για θέματα περιβάλλοντος και μεταφορών, ο Σεργκέι Ιβάνοφ.

Τα μέλη της ομάδας δέχτηκαν τα συγχαρητήρια όλων για την μεγάλη διάκριση.

Ο Δημήτρης Ιτούδης μίλησε γι’ αυτήν την πορεία, αλλά στάθηκε πιο πολύ στα «χτυπήματα» που δέχτηκε η ομάδα. Η ΤΣΣΚΑ δεν… έβγαλε μάτια φέτος και άκουσε πολλά. Δεν καταλάβαινε τίποτα όμως, και σήκωσε την κούπα και ο Ιτούδης το περιέγραψε αυτό με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο: «Όπως ξέρετε, υπάρχουν στιγμές μέσα στην ζωή σε πολιτικό και αθλητικό επίπεδο που δέχεσαι χτυπήματα αλλά το πιο σημαντικό είναι το πώς αντιδράς σε αυτά. Αυτή η ομάδα σηκώθηκε από τα χτυπήματα και αξίζει συγχαρητήρια», ανέφερε ο Έλληνας προπονητής της ΤΣΣΚΑ, που σήκωσε την δεύτερη κούπα της Ευρωλίγκα στη καριέρα του (είχε πάρει το τρόπαιο και το 2016 με τους Μοσχοβίτες).

Ο Κάιλ Χάινς ανέφερε: «Εκ μέρους της ομάδας, θέλω να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση, αποτελεί τεράστια τιμή. Ως ομάδα, είμαστε υπερήφανοι που εκπροσωπούμε τη Μόσχα και τη Ρωσία, όχι μόνο στην EuroLeague αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη».

 

ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΤΣΣΚΑ