Στις 10 Ιουλίου 2018, ο Ιωάννης Παπαπέτρου πήρε τη δυσκολότερη εν Ελλάδι απόφαση, μετά από 8 ολόκληρα χρόνια, και συγκεκριμένα την υπογραφή του Βασίλη Σπανούλη στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2010, αφού επέλεξε να φορέσει τα χρώματα του Παναθηναϊκού, μιας ομάδας, όπου τον γαλούχισε από μικρό στα χρώματά της, ελέω της ύπαρξης του πατέρα του, Αργύρη, στα σπλάχνα της για 9 ολόκληρα χρόνια (1985-1994).

Ο Ιωάννης είχε από την αρχή δύσκολα μονοπάτια να ακολουθήσει, αφού ο πατέρας μου διατελεί μέχρι και σήμερα μια από τις πιο συμπαθείς στο κοινό φιγούρες, ακόμα και αν έχουν περάσει τόσα χρόνια.

 

Ο λόγος;

 

23 Απριλίου 1986.

Εκείνη την ημέρα, έλαβε χώρα ο ετήσιος τελικός Κυπέλλου Ελλάδας στη φυσική έδρα του Ολυμπιακού, το ΣΕΦ.

Οι Πειραιώτες θα υποδέχονταν τον άσπονδο εχθρό τους, Παναθηναϊκό, που νωρίτερα στη διοργάνωση είχε αποκλείσει ένα εκ των φαβορί της, τον ατρόμητο Άρη Θεσσαλονίκης.

Τότε λοιπόν, ο Αργύρης Παπαπέτρου πετυχαίνει 16 από τους 88 πόντους των «πράσινων», που λύγισαν τους τυπικά φιλοξενούμενους «ερυθρόλευκους» με 10 πόντους διαφορά.

Ήταν μόλις ο 3 τίτλος στη δεκαετία για τον Παναθηναϊκό, αλλά και ο πρώτος έπειτα από 3 ολόκληρα χρόνια.

Πώς να μην έχει χαραχθεί στη μνήμη των φίλων του ο Αργύρης;

 

Γίνεται αντιληπτή λοιπόν, η δυσκολία που ταλάνιζε κάθε βήμα, κάθε ντρίμπλα, κάθε σουτ του γιου του, Ιωάννη, στις πρώιμες στιγμές του με έναν σύλλογο που πλέον αποτελεί αρχηγό του.

 

Πώς όμως, τα πήγαινε απέναντί του, πριν από όλα αυτά, πριν το καλοκαίρι του 2018, πριν τα 2 πρωταθλήματα σε ισάριθμα χρόνια, πριν το νοητό περιβραχιόνιο, πριν την «προδοσία»;

 

Το basketblog.gr ανατρέχει στα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Ιωάννη Παπαπέτρου κόντρα στον Παναθηναϊκό!

 

Μετά από 1 χρόνο σε ένα από τα πιο φημισμένα κολέγια των ΗΠΑ, αυτό του Texas, όπου μέτρησε σχεδόν 8 πόντους, 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 τάπα (49% εντός πεδιάς/ 36% τρίποντο/ 58% βολές) ανά 24 αγωνιστικά λεπτά, ο Παπαπέτρου αποφάσισε να γυρίσει στην Ελλάδα, όπου υπέγραψε με τον Ολυμπιακό το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο της καριέρας του.

Από νωρίς ουσιαστικά, πήρε την ευκαιρία να αγωνιστεί τόσο στην Α1 όσο και στην EuroLeague, το κορυφαίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, με έναν τόσο επιτυχημένο σύλλογο, με τους εκάστοτε προπονητές των «ερυθρόλευκων» να τον προτιμούν για το hard work ethic του, την ικανότητά του στο αμυντικό πλαίσιο, αλλά και τη δυναμική του παρουσία στο παρκέ.

Έτσι, σταδιακά ανήλθε από τα 10 λεπτά συμμετοχής στα 19 και τα 22 στις 5 συνολικά χρονιές που εκπροσώπησε τους Πειραιώτες στην Ευρώπη.

Συνολικά, μέτρησε περίπου 6 πόντους και 3.5 ριμπάουντ στην EuroLeague, πριν πάρει την απόφαση να αλλάξει στρατόπεδο.

 

Τι πρόλαβε όμως, να κάνει κόντρα στη νυν ομάδα του όλα αυτά τα χρόνια;

 

3. Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός 77-79, 18/11/2016

 

Κατά τη διάρκεια της πρώτης στα χρονικά αλά πρωτάθλημα εκδοχής της EuroLeague, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 79-77 στο αθηναϊκό ντέρμπι, με τον Παπαπέτρου να μένει στους 7 πόντους, τα 2 ριμπάουντ και το ένα κλέψιμο, μετά από 17 αγωνιστικά λεπτά.

 

2. Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός 62-70, 10/11/2017

Η μοναδική «πράσινη» νίκη εκ των τριών κορυφαίων εμφανίσεων του «Παπ» έλαβε χώρα τον Νοέμβριου του 2017, λίγους μήνες πριν την αλλαγή στρατοπέδου του Έλληνα forward.

Εκείνη την ημέρα λοιπόν, ο Παπαπέτρου πέτυχε 11 πόντους και μάζεψε 4 «σκουπίδια», αλλά δεν κατάφερε να αποσοβήσει την ήττα των φιναλίστ Ευρώπης την περασμένη σεζόν στην Κωνσταντινούπολη.

 

1. Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός 77-69, 6/1/2017

Λίγες ημέρες μετά την έναρξη της νέας ημερολογιακής χρονιάς, ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τον Παναθηναϊκό, και τον φιλοδώρισε με ακόμα μια ήττα μετά τον περασμένο Νοέμβριο (κοίτα νούμερο 3), επικρατώντας αυτή τη φορά με 77-69 σε ένα κατάμεστο ΣΕΦ.

Ο Ιωάννης ήταν ο πρώτος σκόρερ των γηπεδούχων με 13 πόντους, ενώ τα 4 ριμπάουντ και οι 3 τελικές του πάσες γέμισαν θανατηφόρα τη στατιστική του υπηρεσία.