Επιβεβαίωσε για άλλη μία φορά ότι είναι ο κορυφαίος «μπόμπερ» τη δεδομένη στιγμή στην Ευρωλίγκα και έδωσε με το «φαρμακερό» σουτ του, άλλη μία νίκη στην ομάδα του. Η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να κερδίσει την Μπάγερν Μονάχου με 101-99, χάρη στο τρίποντο του Τζέισι Κάρολ στα 3 δευτερόλεπτα πριν την εκπνοή, σε ένα ματς όπου εκτός λογικής κυριαρχούσαν οι Γερμανοί, φτάνοντας πολύ κοντά στο να κερδίσουν στην έδρα της «Βασίλισσας» παίζοντας στο δικό της ρυθμό.

Ο ήρωας των νικητών είχε 4/7 τρίποντα στους 14 πόντους, με τον Φελίπε Ρέγιες να είναι φοβερός ειδικά στο πρώτο δεκάλεπτο και να τελειώνει με double double 20 πόντων (14 εξ αυτών σε εκείνη την περίοδο) και 11 ριμπάουντ, ενώ τόσους πόντους με έξι ριμπάουντ είχε ο Ρούντι Φερνάντεθ που ηγήθηκε της τελικής αντεπίθεσης της ομάδας του, μαζί με τον Σέρχιο Γιουλ που σημείωσε 18 πόντους με 6 ασίστ. Ο Νιχάτ Ντζέντοβιτς ήταν ξανά «πρώτο βιολί» για την Μπάγερν με 22 πόντους, για να ακολουθήσει ο Ρένφρο με 21. 15 πόντους απέναντι στην ομάδα όπου αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης, πέτυχε ο Κέι Σι Ρίβερς, ενώ ο Τζον Μπράιαντ πρόσθεσε 14.

Το πρώτο δεκάλεπτο αποτέλεσε ένα… one man show του Φελίπε Ρέγιες, ο οποίος σκόραρε με κάθε τρόπο και «οδήγησε» την ομάδα στο πολύ ηψηλό τέμπο που υπήρξε εξαρχής στον αγώνα. Με την άμυνα της Μπάγερν να μην μπορεί να αντιμετωπίσει, τόσο τον ίδιο όσο και τα επτά επιθετικά ριμπάουντ των γηπεδούχων στο διάστημα αυτό, ήταν λογική η διαφορά των 13 πόντων και το 33-20 της περιόδου.

Οι παίκτες του Σβέτισλαβ Πέσιτς, όμως, πέρα από κάθε λογική, αποφάσισαν και κατάφεραν να ακολουθήσουν αυτό το ρυθμό, επιβραβευόμενοι τουλάχιστον για τη δεύτερη περίοδο. «Χτυπώντας» αρχικά με συνεργασίες των γκαρντ και του Τζον Μπράιαντ και, εν συνεχεία, «βομβαρδίζοντας» το αντίπαλο καλάθι με σουτ έξω από τη γραμμή των 6.75 μέτρων, με παράλληλο έλεγχο των ριμπάουντ, κατάφεραν να μειώσουν σταδιακά την απόσταση. Ρένφρο και Ρίβερς ήυαν εξίσου εντυπωσιακοί, ισοφαρίζοντας σε 51-51, απαντώντας σε καλάθι του Σέρχιο με γρήγορο 0-5 και στέλνοντας τις δύο ομάδες ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Κι αν περίμενε κανείς διαφορετική προσέγγιση στο παιχνίδι από τους Βαυαρούς στο δεύτερο ημίχρονο, με το να χαμηλώσουν το ρυθμό, εκείνοι τον διέψευσαν. Συνεχίζοντας να εκτελούν «κατά ριπάς» τη Ρεάλ, πήραν τα ηνία της αναμέτρησης. Ρίβερς, Σαβάνοβις και Ντζέντοβιτς ήταν συγκινητικοί, ο Τόμπσον ολοκλήρωνε με υποδειγματικό τρόπο τις φάσεις και εκμεταλλευόμενη παράλληλα κάθε λάθος των «υπνωτισμένων» παικτών του Λάσο, η Μπάγερν κατάφερε να «εκτοξεύσει» τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο (67-78 στο 29′). Ευστοχώντας από τη γραμμή κυρίως, οι «Μερένχες» απλώς μείωσαν στο -8, μπαίνοντας για την τελευταία περίοδο.

Η Ρεάλ έγινε πιο επιθετική στην άμυνά της, κάτι που προϋπέθεσε περισσότερες εύκολες λύσεις, με τον Γιουλ και τον Ρούντι να «σπρώχνουν» την ομάδα τους. Επιτεύχθηκε, έτσι, επιμέρους σκορ 29-18, με το οπιίο οι Μαδριλένοι ισοφάρισαν σε 96-96 μετά από πολλή ώρα, στα 69″ πριν τη λήξη. Με άλλη μία εκπληκτική ασίστ του Γιουλ, ο Αγιόν διαμόρφωσε το 98-96, αλλά ο Ρένφρο είχε την απάντηση και με τρίποντο έδωσε τον πρώτο λόγο στην Μπάγερν, στα 20″ δευτερόλεπτα πριν το φινάλε. Λογάριασε, όμως, χωρίς τον… ξενοδόχο Κάρολ, με τη γερμανική άμυνα να τον αφήνει για λίγο μόνο του και αυτός να ευστοχεί για την νίκη, με τον Ρίβερς στο τέλος να κάνει air ball έξω από τα 6.75 μέτρα.

Δεκάλεπτα: 33-20, 51-51, 73-81, 101-99

Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Φερνάντεθ 20 (5), Νοσιόνι 3 (1), Ματσιούλις 8 (1), Ρέγιες 20 (1), Ροντρίγκες 4, Αγιόν 8, Κάρολ 14 (4), Γιουλ 18 (2), Τόμπκινς 2, Ερνανγκόμεθ, Τέιλορ 4

Μπάγερν Μονάχου (Πέσιτς): Ρίβερς 15 (3), Τόμπσον 6, Ρένφρο 21 (3), Ντζέντοβιτς 22 (4), Ζίπσερ 4, Σαβάνοβιτς 9 (1), Γκαβέλ 4 (1), Τέιλορ 4 (1), Μπράιαντ 14

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.