Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι η δεύτερη ομάδα, που σφράγισε το εισιτήριο για το Λονδίνο, επικρατώντας στον τέταρτο προημιτελικό της Κάχα Λαμποράλ με 94-85. Η ομάδα του Ετορε Μεσίνα έκανε έτσι το 3-1 στη σειρά και περιμένει πλέον να μάθει τον αντίπαλό της στον ημιτελικό, που θα θα προκύψει από τον νικητή του ζευγαριού Ολυμπιακός – Εφές Αναντόλου (πήγαν σε πέμπτο αγώνα).

Κορυφαίοι του παιχνιδιού οι Βίκτορ Κριάπα (12ρ) και Νέναντ Κρίστιτς, οι οποίοι ήταν καταπληκτικοί, πετυχαίνοντας αμφότεροι από 19 πόντους, ενώ ο Μίλος Τεόντοσιτς (13π) ήταν ο παίκτης, που πέτυχε το κρίσιμο σουτ τριών πόντων, όταν η μπαλα “έκαιγε” κι οι γηπεδούχοι απειλούσαν με μία πολύ μεγάλη ανατροπή στα τελευταία λεπτά.

Η Κάχα Λαμποράλ είχε σε πολύ κακό βράδυ παίκτες κλειδιά στο παιχνίδι της και παρά τη φιλότιμη προσπάθεια των Κοζέρ (19π), Ερτέλ (4/4τρ) και Σαν Εμετέριο (15π), που ήταν εξαιρετικοί, η ισπανική ομάδα δεν κατάφερε να κάνει την ανατροπή στο τέλος.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 6-2 στο πρώτο δίλεπτο του αγώνα, με τον Μίλκο Μπιέλιτσα να μειώνει στον πόντο με τρίποντο. Οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, σε αντίθεση με τον τρίτο προημιτελικό μπήκε πιο συγκεντρωμένη και διατήρησε το μικρό προβάδισμα, έχοντας σε πολύ καλό βράδυ τους Κριάπα και Κρίστιτς. Από την άλλη ο Μίλκο Μπιέλιτσα ξεκίνησε πολύ καλά τον αγώνα, κρατώντας κοντά στο σκορ τους γηπεδούχους.

Το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε την ομάδα του Μεσίνα να προηγείται με 2 πόντους (22-20). Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο δεύτερο δεκάλεπτο με 3 πόντους (28-25), αλλά η ΤΣΣΚΑ με τρίποντο του Βίκτορ Κριάπα έφερε τον αγώνα στα ίσα. Ο Νεμάνια Μπιέλιτσα έδωσε ξανά στην ομάδα του την πρωτοπορία στο σκορ με κάρφωμα αλλά στην αμέσως επόμενη φάση ο Κρίστιτς απάντησε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς σημείωσε με βολές τους δύο πόντους, που χώριζαν τις δύο ομάδες στο ημίχρονο (36-34). Σε αντίθεση με τον αγώνα της Τετάρτης, η Κάχα Λαμποράλ δεν είχε καλό ποσοστό από τα 6,75μ (21%), ενώ η ΤΣΣΚΑ ήταν βέβαιο ότι δεν μπορούσε να είναι το ίδιο κακή σε άμυνα κι επίθεση.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, η “ρώσικη αρκούδα” με ένα σερί 8-0 πήρε προβάδισμα 12 πόντων (52-38), χάρη στον εξαιρετικό Σόνι Ουίμς, η ομάδα του Τάμπακ όμως αντέδρασε και με ένα δικό της σερί 9-2 μείωσε στους 7 πόντους (56-49), αναγκάζοντας τον Ετορε Μεσίνα να καλέσει εσπευσμένα τάιμ άουτ.

Οι Σαν Εμετέριο και Κοζέρ ήταν αυτοί, που ανέλαβαν να ηγηθούν της ομάδας τους, ώστε να πλησιάσει στο σκορ, παίρνοντας πρωτοβουλίες επιθετικά. Το αποτέλεσμα ήταν οι φιλοξενούμενοι να έχουν μία καλή διαφορά κοντά στους 10 πόντους, αλλά να μην μπορούν να καθαρίσουν τον αγώνα. Η πολύ καλή άμυνα της ΤΣΣΚΑ πάνω στον άστοχο, σήμερα, Νοτσιόνι, ήταν ένας από τους λόγους, που οι πρωταθλητές Ρωσίας, είχαν τον έλεγχο του αγώνα.

Το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε, με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 13 πόντους (67-54), παίρνοντας βοήθειες πλέον επιθετικά κι από τους Ουίμς και Μίτσοβ. Οι δύο παίκτες της ΤΣΣΚΑ πραγματοποίησαν εξαιρετικό τρίτο δεκάλεπτο, πλαισιώνοντας τους Κριάπα και Κρίστιτς, που ήταν ασταμάτητοι.

Στην τελευταία περίοδο η ρώσικη ομάδα δεν είχε σκοπό να χάσει τόσο εύκολα τη διαφορά, που με τόσο κόπο είχε χτίσει σε όλο τον αγώνα. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν πολλές φορές να πλησιάσουν ώστε να γίνουν απειλητικοί, η ΤΣΣΚΑ όμως είχε τις απαντήσεις επιθετικά. Ο Ερτέλ με το τέταρτό του τρίποντο (4/4) έκανε το 85-80, δύο λεπτά πριν το τέλος του παιχνιδιού.

Ο Μίλος Τεόντοσιτς έκανε το λάθος κι ο Ερτέλ με ακόμα ένα προσωπικό καλάθι μείωσε στο τρίποντο, βάζοντας… “φωτιά” στον αγώνα. Στην επόμενη φάση όμως, ο Σέρβος πλέι μέικερ της ΤΣΣΚΑ, έβαλε ένα πολύ μεγάλο τρίποντο, δίνοντας αέρα 6 πόντων (88-82) στην ομάδα του και κάπου εκεί τελείωσε το παιχνίδι.

Τα δεκάλεπτα: 20-22, 34-36, 54-67, 85-94
ΚΑΧΑ ΛΑΜΠΟΡΑΛ (Τάμπακ): Κουκ 3 (1), Νοτσιόνι 3, Μπιέλιτσα Μ. 6 (2), Σαν Εμετέριο 15 (2), Πλάις 8, Ερτέλ 17 (4), Λάμπε 7, Μπιέλιτσα Ν. 7, Κοζέρ 19 (1).
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Μεσίνα): Τεόντοσιτς 13 (3), Μίτσοβ 12 (2), Τζάκσον 3, Σοκόλοφ, Κρστιτς 19, Ουίμς 19 (2), Έρτσεγκ, Καούν 5, Κριάπα 19 (3), Παπαλουκάς 4.