Άλλη μια μεγάλη παράσταση στην φετινή του «μαγική» σεζόν έμελλε να προσθέσει ο Γιάννης Μπουρούσης, ο οποίος ήταν ξανά στους μεγάλους πρωταγωνιστές του θριάμβου της Λαμποράλ Κούτσα με 90-64 επί της Μπάμπεργκ. Ο Έλληνας σέντερ, ήταν εκείνος που μαζί με τον Ντάριους Άνταμς, ώθησαν τη βασκική ομάδα να «καθαρίσει» τον αγώνα από πολύ νωρίς, με αποτέλεσμα τη δεδομένη στιγμή να είναι μόνη της στην πρώτη θέση του ομίλου του Ολυμπιακού με 5-2, την οποία και θα κρατήσει στο τέλος του πρώτου γύρου, ανεξαρτήτως αποτελέσματος του αγώνα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με τους «ερυθρολεύκους», αφού υπερτερεί στην ισοβαθμία με τους Ρώσους.

Ο Μπουρούσης σταμάτησε στους 18 πόντους με 11 ριμπάουντ, αποσυρθείς μάλιστα στο τελευταίο πεντάλεπτο από τον Περάσοβιτς που έκανε διαχείριση δυνάμεων. Εκπληκτικός ήταν και ο Μάικ Τζέιμς με 16 πόντους, 6 ριμπάουντ και τρεις ασίστ, ενώ ο Ντέιβις Μπέρτανς είχε 12 πόντους, με τον Άνταμς να προσθέτει 11 πόντους και 5 ασίστ. Για την ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι, διεσώθησαν μόλις με 11 πόντους ο Μπραντ Ουοναμέικερ και με 10 ο Ντάνιελ Τάις.

Στα πρώτα λεπτά του αγώνα, οι δύο ομάδες βρίσκονταν σε ισορροπίες παίρνοντας σκορ από αρκετούς παίκτες τους και με τη Λαμποράλ να μη «χτίζει» διαφορές άνω των 4 πόντων. Έπρεπε να μπει ο Μπουρούσης στο παρκέ, για να δώσει ρυθμό στους Βάσκους και με επτά προσωπικούς πόντους, σε συνδυασμό με τη συνδρομή του Μπέρτανς, η απόσταση «εκτοξεύθηκε» σε διψήφιο νούμερο, κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο σε διπλό σκορ (26-13).

Η εκπληκτική αυτή απόδοση των τελευταίων τριών ουσιαστικά λεπτών της Λαμποράλ, συνεχίστηκε στο δεύτερο δεκάλεπτο, όπου απέναντι στο «σόλο» του Χέκμαν που προσπάθησε να «αφυπνίσει» τη γερμανική ομάδα, είχε τις απαντήσεις σε ρυθμό «πολυβόλου» ο Τζέιμς. Ο Αμερικανός έκανε ό,τι ήθελε απέναντι στην αντίπαλη άμυνα και με τη βοήθεια του Μπλάζιτς, έστειλε τη διαφορά στα πρόθυρα των 20 πόντων, στο τέλος του ημιχρόνου, κάνοντας παράσταση νίκης για τους Βάσκους (49-30).

Τάις και Στρέλνιεκς επιχείρησαν αντεπίθεση για τη γερμανική ομάδα, αλλά αυτό μάλλον μπορεί να εκληφθεί ως… λάθος της Μπάμπεργκ να μειώσει στο -12 (54-42 στο 24′). Κι αυτό, γιατί ήρθε μπροστά της μια «χιονοστοιβάδα» που προκάλεσαν οι συνήθεις ύποπτοι, με τους Μπουρούση και Άνταμς να μη βρίσκουν αντίπαλο και να οδηγούν εκ του ασφαλούς την ομάδα του, σε μια διαφορά που αίφνης έφτασε τους 25 πόντους, σημαίνοντας γύρω στα 29 λεπτά αγώνα την ουσιαστική λήξη του (69-44). Το ζήτημα που υπήρχε στο φινάλε, δηλαδή, ήταν αυτό της τελικής διαφοράς, με τους γηπεδούχους να παραμένουν σοβαροί και κράτησαν τη διαφορά στο +26, καθώς μπορεί να τους χρειαστεί στο φινάλε της δεύτερης φάσης…

Δεκάλεπτα: 26-13, 49-30, 72-46, 90-64

Λαμποράλ Κούτσα (Περάσοβιτς): Τζέιμς 16 (2), Ντιοπ Μ., Κοζέρ 4 (1), Πλάνινιτς 8, Χάνγκα 7 (1), Μπουρούσης 18 (2), Μπλάζιτς 7, Ντιοπ Ι. 2, Τιλί 5, Άνταμς 11 (3), Κορμπάτσο, Μπέρτανς 12 (3)

Μπάμπεργκ (Τρινκιέρι): Μέλλι 7 (1), Ζήσης 7 (1), Στάιγκερ, Τάις 10, Ουοναμέικερ 11 (1), Στρέλνιεκς 5 (1), Χάρις 8 (1), Μίλερ 4, Χέκμαν 8 (2), Ραντόσεβιτς 4

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.