Ένα δεκάλεπτο, και μάλιστα το τελευταίο, χρειάστηκε η Μακάμπι Τελ Αβίβ, προκειμένου να ξεκαθαρίσει πόσο δύσκολο είναι το “άντρο” της και απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα. Οι Σέρβοι φάνηκαν απειλητικοί στην προηγούμενη διάρκεια του αγώνα, και οι παίκτες του Γκούντες δεν είχαν… καμία να υποστούν εντός έδρας “σοκ”, συνάμα τη δεύτερη ήττα τους σε ισάριθμα ματς, και με σερί 19-10 στα πρώτα οκτώ λεπτά της τέταρτης περιόδου, πήραν τη διαφορά “ασφαλείας” που επιθυμούσαν, προκειμένου να κάμψουν την αντίσταση των αντιπάλων. Κάτι τέτοιο έγινε με τελικό σκορ το 78-67. Νωρίτερα, πάντως, σπουδαία δουλειά είχε κάνει ο Σοφοκλής Σχροτσανίτης, ο οποίος στην “τιτανομαχία” με τον Μπόμπαν Μαριάνοβιτς, μάλλον ήταν ο νικητής… στα σημεία.

Το “μοτίβο” του αγώνα, λοιπόν, ήταν ίδιο για 30 λεπτά. Η Μακάμπι είχε τον έλεγχο και το προβάδισμα καθ’ όλη αυτήν τη διάρκεια, αλλά οι παίκτες του Ράντονιτς, που προηγήθηκαν μόνο μία φορά, με 5-6 στο 3′, δεν τα παρατούσαν, επιβεβαιώνοντας το γεγονός ότι είναι μία άκρως μαχητική ομάδα κι έχοντας σε εκείνο το σημείο κορυφαίο τον Κάλινιτς. Αυτό που δεν τους άφησε στο φινάλε, όμως, να είναι κοντά και ενδεχομένως να “φλερτάρουν” με το “διπλό”, ήταν η… τρέλα των Πάργκο και Ραντλ, καθώς και το “ρεσιτάλ” του Οχαγιόν στο οργανωτικό κομμάτι. Οι δύο τελευταίοι, αρκετές φορές μέσα από εντυπωσιακές φάσεις, ηγήθηκαν στην τελευταία περίοδο του ισραηλινού συνόλου, οδηγώντας εν τέλει τους συμπαίκτες τους στην νίκη. Με το σκορ στο 77-59, περίπου δύο λεπτά πριν την εκπνοή, οι γηπεδούχοι μάλλον “χαλάρωσαν”, με τον Ερυθρό Αστέρα να “μαζεύει” τη διαφορά, χάρη σε λύσεις που έδωσαν Ουίλιαμς και Μπλάζιτς. Δεν κατάφερε, ωστόσο να την φέρει σε μονοψήφιο αριθμό, παρότι του “χάρισε” μία τέτοια ευκαιρία ο Χέινς, ο οποίος 50 δεύτερα πριν το τέλος προέβη σε εντελώς αχρείαστο αντιαθλητικό φάουλ στον Μπλάζιτς. Το τελευταίο, ίσως και να είναι κάτι που θα μετρήσει στο τέλος αυτής της φάσης.

Δεκάλεπτα: 21-18, 37-33, 57-49, 78-67

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Γκούντες): Πάργκο 12 (2/4 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Χέινς, Σμιθ 8 (2/7 τρίποντα, 10 ριμπάουντ), Ραντλ 16 (9 ριμπάουντ), Τάιους 7, Κοέν, Οχαγιόν 10 (1/3 τρίποντα, 8 ασίστ), Λάντεσμπεργκ 10, Σχορτσανίτης 15 (4/10 δίποντα, 7/10 βολές, 5 ριμπάουντ, 2 τάπες)

Ερυθρός Αστέρας (Ράντονιτς): Ουίλιαμς 13 (2/8 τρίποντα, 9 ασίστ), Ντάνγκουμπιτς 5 (1), Μίτροβιτς 7 (1), Λάζιτς 3 (1), Μπλάζιτς 7 (1/5 τρίποντα, 8 ριμπάουντ), Κάλινιτς 18 (4/7 δίποντα, 3/4 τρίποντα), Μαριάνοβιτς 10 (4/10 δίποντα, 8 ριμπάουντ), Τέγιτς, Τζένκινς, Γιόβιτς, Ζίρμπες 4