Εξαιρετική ήταν αυτή η εβδομάδα για τον Ερυθρό Αστέρα στην Ευρωλίγκα, αφού κατάφερε να «εξαργυρώσει» με τον καλύτερο τρόπο το «διπλό» στη Γερμανία επί της Μπάμπεργκ, υποτάσσοντας και την Αρμάνι Μιλάνο στο Βελιγράδι με 83-70. Οι «ερυθρόλευκοι» της Σερβίας, καταφέρνοντας να ξεφύγουν προς τα μέσα της δεύτερης περιόδου, ήταν έκτοτε απόλυτοι κυρίαρχοι, πιστοποιώντας για ακόμη μία φορά την ανοδική τους πορεία και φτάνοντας στην τέταρτη νίκη τους σε οκτώ αγώνες, όσες έχουν και οι Ιταλοί που αρχίζουν να προβληματίζουν μετά το ιδανικό τους ξεκίνημα στην φετινή διοργάνωση.

Ο Νέιτ Ουόλτερς ήταν ο παίκτης που «εκτόξευσε» το σύνολο του Ντέγιαν Ράντονιτς στην τελευταία περίοδο και της χάρισε αυτή την εξαιρετικά ικανοποιητική διαφορά, με 14 πόντους, 6/8 σουτ, 4 ριμπάουντ και 6 ασίστ με μόλις ένα λάθος, ενώ πρώτος σκόρερ ήταν ο «δαιμονισμένος» Μάρκο Σιμόνοβιτς με 23 πόντους, 7/13 σουτ (5/9 τρ.), 6 ριμπάουντ και δύο κλεψίματα, όντας το «σημείο αναφοράς» του Αστέρα στην υπόλοιπη διάρκεια του αγώνα. Για το συγκρότημα του Γιασμίν Ρέπεσα, ο Σάντρο Τζεντίλε φαινόταν πολλές φορές μόνος του και ήταν ο μοναδικός με διψήφιο αριθμό πόντων, με 14 πόντους και 5/12 σουτ, έχοντας παράλληλα 5 ριμπάουντ και τρία κλεψίματα. 

Το φιλμ

Με τον Κούζμιτς να είναι ασταμάτητος στις δύο ρακέτες στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, το αρχικό 10-4 έμοιαζε ιδανικό για τους παίκτες του Ράντονιτς, προτού ξεκινήσουν να βρίσκουν ρυθμό οι περιφερειακοί της Αρμάνι για να φέρουν άμεσα τον αγώνα σε ισορροπία (10-10 στο 6′). Τζεντίλε και Χίκμαν, ήταν ιδιαίτερα οι παίκτες που τραβούσαν το «κάρο», την ώρα που οι Ιταλοί έπαιζαν παραδόξως υποδειγματικά στην άμυνα. Ένα τρίποντο του Καλνιέτις, τους έδωσε στο τέλος της πρώτης περιόδου, «αέρα» πέντε πόντων για πρώτη φορά (14-19).

Οι φορμαρισμένοι Σιμόνοβιτς και Μπιέλιτσα εμφανίστηκαν στο παρκέ στο δεύτερο δεκάλεπτο, ώστε οι Σέρβοι να ανακτήσουν άμεσα το προβάδισμα παίρνοντας επίσης δύναμη από την ανασταλτική τους λειτουργία (22-21 στο 12′). Ο ηγέτης του Ερυθρού Αστέρα, δε, έμοιαζε «αφηνιασμένος» και οδήγησε την ομάδα του έκτοτε σε επιμέρους σκορ 10-4, το οποίο αύξησε την απόσταση στο +7, τη στιγμή που κάθε «ατού» των Ιταλών πλην του Καλνιέτις είχε μπλοκαριστεί (32-25 στο 16′). Ο Τζεντίλε ανέλαβε να μετριάσει τη «ζημιά» για την ομάδα του και η «ψαλίδα» έκλεισε στο -5 με πέντε αναπάντητους πόντους του, αν και ο Ρέπεσα για ακόμη μία φορά δεν ήταν ικανοποιημένος από την επιθετική λειτουργία της Αρμάνι (37-32).

Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο με διάθεση να πάρει μία σημαντική διαφορά και φαινόταν να την κατέχει με δύο απανωτά τρίποντα των Τζένκινς και Γιόβιτς (43-32 στο 21′). Ακουμπώντας την μπάλα στον Ραντούλιτσα και παίρνοντας δύναμη από την ποιότητα του Σίμον, η Αρμάνι κατάφερε να αντεπεξέλθει σε αυτή τη «συνθήκη», με τον Σέρβο σέντερ να μειώνει ξανά στους πέντε πόντους, με την πάροδο 26 λεπτών (49-44). Ο Σιμόνοβιτς, ωστόσο, ξαναπήρε το «όπλο» του και το προβάδισμα του Αστέρα έμοιαζε σταθερό και ασφαλές, μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο (54-46).

Με τα αθλητικά του προσόντα, ο ΜακΛίν επιχείρησε να παίξει ρόλο «παράγοντα Χ», αλλά πιο αποτελεσματικός σε αυτό το κομμάτι ήταν ο Ουόλτερς, που μόλις είχε προστεθεί στην «εξίσωση» με μακρινά σουτ για τους «ερυθρολεύκους» και λίγο μετά τη συμπλήρωση 34 λεπτών, διαμόρφωσε με τρίποντο το 66-53. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο Σιμόνοβιτς έβαζε με δυναμικό κάρφωμα μάλλον το τελευταίο «καρφί» στο «φέρετρο» της Αρμάνι, με το 70-53 στα μέσα της τελευταίας περιόδου να είναι πια «βουνό». Μερικές καλές ενέργειες του Σίμον και η εκ νέου εμπιστοσύνη στον Ραντούλιτσα δε θα μπορούσαν να διαφοροποιήσουν την κατάσταση, με τον Ουόλτερς να έχει βρει ρυθμό και να «σκοτώνει» την αντίπαλη άμυνα σε κάθε ευκαιρία, διασφαλίζοντας ένα μεγάλο αποτέλεσμα για τον Αστέρα.

Δεκάλεπτα: 14-19, 37-32, 54-46, 83-70

Ερυθρός Αστέρας (Ράντονιτς): Ουόλτερς 14 (2), Ντάντγκουμπιτς 7 (1), Μίτροβιτς 2, Λάζιτς 4, Σιμόνοβιτς 23 (5), Τζένκινς 6 (1), Γκούντουριτς 5, Γιόβιτς 8 (2), Κούζμιτς 6, Μπιέλιτσα 8

Αρμάνι Μιλάνο (Ρέπεσα): ΜακΛίν 3, Τζεντίλε 14 (1), Χίκμαν 4, Καλνιέτις 9 (1), Ραντούλιτσα 8, Ντράγκιτς 9 (1), Μάτσβαν 4, Σάντερς 4, Αμπάς 8, Σίμον 7 (1)

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.