Η Ρεάλ Μαδρίτης έδειξε με την έναρξη του παιχνιδιού τις προθέσεις της. Έπαιξε γρήγορο μπάσκετ, έτρεξε στο παρκέ, εκμεταλλεύτηκε τα πέντε λάθη του Παναθηναϊκού και κράτησε το τριφύλλι στους οχτώ πόντους σε ολόκληρη την πρώτη περίοδο. Η διαφορά ξέφυγε σχετικά νωρίς στο ματς και ο Πρέπελιτς αφού δέχτηκε την έξτρα πάσα του Ράντολφ, ευστόχησε από την περιφέρεια, κάνοντας το +15 για την ομάδα του (21-6, 9’).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να ρίξει τη διαφορά. Η είσοδος του Αντετοκούνμπο προσέδωσε δύναμη στη ρακέτα των “πρασίνων” και ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού έβγαλε μερικές συνεχόμενες άμυνες με αποκορύφωμα το εντυπωσιακό μπλοκ στον Αγιόν. Επιθετικά παρόλο που ο Καλάθης ήταν αρκετά άστοχος, ο Παναθηναϊκός βρήκε κάποιες λύσεις και έπειτα από το τρίποντο του Τόμας σε δευτερεύοντα αιφνιδιασμό, κατέβασε τη διαφορά κάτω από τους δέκα μετά από αρκετά λεπτά (33-24, 17’).

Στην τρίτη περίοδο ο Παναθηναϊκός κατόρθωσε να κατεβάσει τη διαφορά στους επτά (38-31) έπειτα από το καλάθι στον αιφνιδιασμό του Κίλπατρικ. Ωστόσο, στη συνέχεια η Ρεάλ επέβαλλε τον ρυθμό της και ο Παναθηναϊκός κατέρρευσε. Οι γηπεδούχοι που βρήκαν λύσεις και από την περιφέρεια, έκαναν επιμέρους σκορ 21-7, ενώ ο Καμπάτσο πέτυχε πέντε συνεχόμενους πόντους και αφού ευστόχησε για τρεις μετά από ντρίπλα, έφτασε τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της (59-38, 29’).

Το τέταρτο δεκάλεπτο αποτέλεσε τυπικό διάστημα για την έκβαση του αγώνα. Η Ρεάλ είχε αποκτήσει ήδη ένα προβάδισμα που κυμαινόταν στους 15-20 πόντους. Ο Καμπάτσο ήταν καταπληκτικός και ήταν αυτός που οδήγησε την ομάδα του στη νίκη.. Πέτυχε 13 πόντους, μοίρασε εννιά ασίστ, μάζεψε επτά ριμπάουντ και έκανε όσα χρειάζονταν για τη δεύτερη νίκη της Ρεάλ στη σειρά με 78-63.

Τα δεκάλεπτα: 21-8, 35-26, 61-41, 78-63

Ρεάλ Μαδρίτης: (Πάμπλο Λάσο) Κοζέρ 3, Ράντολφ 10, Φερνάντεθ 3, Καμπάτσο 13, Αγιόν 10, Κάρολ 3, Ταβάρες 6, Ντεκ 2, Πρέπελιτς 9, Τόμπκινς 8, Τέιλορ 11

Παναθηναϊκός: (Ρικ Πιτίνο) Τόμας 13, Λάνγκφορντ 4, Παπαγιάννης 2, Παπαπέτρου 9, Γκιστ 7, Βουγιούκας 4, Λεκαβίτσιους 6, Κιλπάτρικ 10, Λοτζέσκι 7, Καλάθης 1, Αντετοκούνμπο, Μήτογλου