Ο Γιάνις Τίμα έριξε τα «καρφιά» του για τον τρόπο που τον αντιμετώπιζε ο Ντέιβιντ Μπλατ. Ο Λετονός παίκτης του Ολυμπιακού, που παραχωρήθηκε ως δανεικός ως το τέλος της σεζόν στην Χίμκι, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της νέας του ομάδας. Η κουβέντα πήγε και στον Ντέιβιντ Μπλατ.

Ο Τίμα τόνισε ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν τον υπολόγιζε όχι για την 5άδα, αλλά ούτε καν για το rotation. Ο Λετονός τόνισε επίσης ότι ο δανεισμός του έγινε ξαφνικά, αλλά και την τελευταία στιγμή, αλλά έγινε με την δική του συγκατάθεση. Από την άλλη, τόνισε ότι βλέπει θετικά την μετακόμισή του στην Χίμκι (η ομάδα πάντως, δεν μπορεί να τον χρησιμοποιεί στην Ευρωλίγκα και έτσι θα παίζει μόνο στην Ρωσία και στην VTB League), διότι θα έχει πλέον την ευκαιρία να παίζει.

Αναλυτικά ο Γιάνις Τίμα τόνισε:

«Ο χωρισμός είχε ενδιαφέρον. Ολα έγιναν ξαφνικά και την τελευταία στιγμή. Δεν ήταν έκπληξη, πάντως,, γιατί τίποτα δεν έγινε δίχως τη δική μου συγκατάθεση Το κοιτάω με θετική προοπτική τώρα που θα έχω την ευκαιρία να είμαι στο παρκέ και να παίζω. Ο κόουτς του Ολυμπιακού δεν με υπολόγιζε ούτε για τη βασική πεντάδα, ούτε για το rotation. Προτιμώ να παίζω, παρά να βρίσκομαι στον πάγκο. Γι’ αυτό το λόγο είμαι στη Χίμκι. Είναι ένα καλό και φιλόδοξο κλαμπ και θα κάνουμε τα πάντα για να μείνουμε στην Ευρωλίγκα και του χρόνου».