Ο όσο το δυνατόν καλύτερος περιορισμός του Αλεξέι Σβεντ είναι βασικό μέλημα, αλλά όχι και το μοναδικό για τον Ολυμπιακό στην αυριανή αναμέτρηση με την Χίμκι, σύμφωνα με τον Κεστούτις Κεμζούρα.

Αναλυτικά,οι δηλώσεις του Λιθουανού:

-τον αγώνα με την Χίμκι: «Είναι μια ομάδα που μπορεί να φτάσει εύκολα ψηλά στο σκορ. Παίζει πολύ πικ εν ρολ, έχει τον Σβεντ, έναν από τους καλύτερους παίκτες που μπορεί να σκοράρει και να δημιουργήσει. Εμείς θα πρέπει να περιορίσουμε τις επιθέσεις τους, να μην δώσουμε αιφνιδιασμούς και πικ εν ρολ, αλλά και να μην επιτρέψουμε στον αντίπαλο να έχει υψηλά ποσοστά».

-την αντιμετώπιση του Σβεντ: «Δεν θέλουμε να δώσουμε τίποτα εύκολο στον αντίπαλο. Ο Σβεντ είναι το κλειδί, αλλά η Χίμκι έχει κι άλλους πολύ καλούς παίκτες. Σχεδόν όμως όλες οι επιθέσεις περνούν από τα χέρια του. Γι’ αυτό πρέπει να περιορίσουμε το παιχνίδι του».

τη δική του μονομαχία με τον Ρίμας Κουρτινάιτις: «Έχει δείξει την αξία του και σαν προπονητής, κάνει πολύ καλή δουλειά. Έχουμε τεθεί αντιμέτωποι και στο παρελθόν, όταν ήμουν στο Κράσνονταρ και στη Νίμπουρκ. Δεν είναι εύκολο να κοουτσάρεις απέναντι στις ομάδες του, είναι καλός προπονητής. Ξέρει καλά και αντιλαμβάνεται σωστά το μπάσκετ, προσαρμόζεται στο ρόστερ που έχει. Δίνει μεν ελευθερίες στους παίκτες του, αλλά έχει ξεκάθαρες ιδέες για το πώς θα παίζει η ομάδα του».