Με όπλο την ατσάλινη άμυνα η Ρεάλ Μαδρίτης έχτισε τις βάσεις στην δεύτερη περίοδο και ολοκλήρωσε την δουλειά στο τελευταίο δεκάλεπτο πανηγυρίζοντας την δωδέκατη νίκη της στην φετινή Turkish Airlines Euroleague (ρεκόρ 12-3). Οι Βάσκοι οι οποίοι έχουν πολλά προβλήματα τραυματισμών το τελευταίο χρονικό διάστημα “έπεσαν” στο 6-9.

MVP για τους “πρωτεουσιάνους”, ο Τζόρνταν Μίκι με 15 πόντους και 8 ριμπάουντ σε λιγότερο από 20 λεπτά συμμετοχής. Από κοντά και ο Ρούντι Φερνάντεζ με 12 πόντους και σουτ-“μαχαιριές”.

Για τους γηπεδούχους ξεχώρισαν οι συνήθης ύποπτοι, Τορνίκε Σενγκέλια (10 πόντους και 5 ριμπάουντ) και Σέιβον Σιλντς (14 πόντους και 5 ριμπάουντ).

Ο Αγώνας

Πολύ ισορροπημένο το πρώτο δεκάλεπτο στην Buesa Arena της Βιτόρια με τις άμυνες να “παίζουν” τεράστιο ρόλο. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ με πρωταγωνιστές τους Πιέρια Χένρι και Γκάμπριελ Ντεκ. Το 13-15 “έγραψε” με δίποντο ο Τζόρνταν Μίκι στην εκπνοή της περιόδου.

Οι Μαδριλένοι άρχισαν πολύ δυνατά το δεύτερο δεκάλεπτο “τρέχοντας” σερί 13-0 για να φτάσουν την διαφορά στους 15 πόντους, 13-28 μέσα σε τρία λεπτά. 7 πόντους από τον Τρέι Τόμπκινς και 6 πόντοι από τον Νίκολας Λαπροβίτολα σε αυτό το σερί της ομάδας του Πάμπλο Λάσο. Η διαφορά ανέβηκε ακόμα παραπάνω λίγο αργότερα (+18) με τους γηπεδούχους του Βέλιμιρ Περάσοβιτς να μην μπορούν να βρουν αμυντικές λύσεις. Ο Γιουσούφα Φολ σκόραρε για δύο μειώνοντας σε 29-45. Αυτό ήταν και το σκορ με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Τον έλεγχο του αγώνα διατήρησε η Ρεάλ Μαδρίτης στην τρίτη περίοδο καθώς διαχειρίστηκε εξαιρετικά το σκορ. Οι Βάσκοι κατάφεραν να μειώσουν στους 12, 42-54 με τους Λούκας Βιλντόζα και Σέιβον Σιλντς να πετυχαίνουν αλλεπάλληλα καλάθια. Η τρίτη περίοδος “έκλεισε” στο 44-57 έπειτα από καλάθι του Ιλμάνε Ντιόπ.

Αποφασισμένη να καθαρίσει την υπόθεση νίκη και να μην δώσει κανένα δικαίωμα στην Μπασκόνια να επιστρέψει στο παιχνίδι εμφανίστηκε η Ρεάλ Μαδρίτης στην τελευταία περίοδο. Με show του Τζόρνταν Μίκι η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά στους 20 πόντους, 49-69 και έτσι το τελευταίο πεντάλεπτο μετατράπηκε σε διαδικαστικού χαρακτήρα. Η μπίλια τελικά έκατσε στο +22 (55-77) για τους Μαδριλένους οι οποίοι μετέτρεψαν το Ισπανικό “ντέρμπι” σε μονόλογο.

Αναλυτικά τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ