Αποφασισμένοι  για νίκη και στη καλύτερη δυνατή κατάσταση αγωνιστικά και σωματικά βρίσκονται οι παίκτες της Χίμκι, σύμφωνα με τον Ρίμας Κουρτινάιτις. Η άνθρωποι της ρώσικης ομάδας γνωρίζουν ότι στον αυριανό αγώνα (4/4) θέλουν μόνο ένα αποτέλεσμα για να περάσουν στην επόμενη φάση. Η νίκη μέσα στον Πειραιά απέναντι στον πρωταθλητή Ευρώπης, Ολυμπιακό, που επίσης καίγεται για τους δύο βαθμούς, δεν είναι εύκολη υπόθεση αλλά άπαντες δηλώνουν έτοιμοι.

“Στο πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό παίξαμε καλά αλλά στο τέλος χάσαμε τον έλεγχο, ενώ ήμασταν και λίγο άτυχοι. Σε αρκετά παιχνίδια ήμασταν κοντά στο σκορ με ένα δύο πόντους, αλλά τελικά τα χάσαμε, έτσι έγινε και σε αυτό. Κάναμε ένα λάθος σε μία κρίσιμη στιγμή κι ο Ολυμπιακός στην επόμενη φάση πέτυχε τρίποντο.

Θα είναι δύσκολο το παιχνίδι στην Ελλάδα, αλλά δεν βλέπω κάποιον ιδιαίτερο κίνδυνο αυτή τη στιγμή, καθώς είμαστε καλά προετοιμασμένοι κι επιπλέον είναι η πρώτη φορά που θα αγωνιστούμε χωρίς να έχουμε αγώνα τη Δευτέρα για τη VTB λίγκα, κάτι που σημαίνει ότι θα έχουμε περισσότερο χρόνο για να ξεκουραστούμε. Πιστεύω ότι οι παίκτες μου είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση αυτή τη στιγμή, έχουν την απαραίτητη αποφασιστικότητα κι ενέργεια και νομίζω ότι έχουμε μία καλή ευκαιρία να πετύχουμε” δήλωσε ο προπονητής της Χίμκι.

“Είναι η τελευταία μας ευκαιρία αυτός ο αγώνας, ο πιο σημαντικός της χρονιάς. Τα πάντα θα ήταν καλύτερα αν είχαμε νικήσει την Κάχα Λαμποράλ την περασμένη εβδομάδα. Πλέον είναι δύσκολη η κατάσταση, πρέπει να κερδίσουμε για να προχωρήσουμε στα πλέι οφ. Κι οι αντίπαλοί μας χρειάζονται τη νίκη, ενώ είμαι σίγουρος ότι θα έχουν και την υποστήριξη χιλιάδων οπαδών τους.

Είναι πιο δύσκολα να παίζεις εκτός έδρας, αλλά στα τελευταία παιχνίδια δεν τα πήγαμε καλά ούτε εντός. Στα περισσότερα παιχνίδια στο Top-16 τα πάντα κρίνονται στο τέλος. Καθένας στην ομάδα μας καταλαβαίνει την κατάσταση και θα κάνει το καλύτερο δυνατό την Πέμπτη” πρόσθεσε ο Λόντσαρ.