Πίστη στις δυνατότητες της ομάδας τους δείχνουν τα μέλη της Χίμκι για τον αυριανό αγώνα απέναντι στην Μπαρτσελόνα στην Βαρκελώνη. Στην ρώσικη ομάδα θεωρούν πως παρά το γεγονός ότι η μπλαουγκράνα είναι σε πολύ καλή κατάσταση, αφού τους κέρδισαν μία φορά μπορούν να το ξανακάνουν. Η Χίμκι βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας σε ισοβαθμία με τον Ολυμπιακό με ρεκόρ 5-3.

“Η Μπαρτσελόνα είναι ένα από τα φαβορί για να φτάσει στο φάιναλ φορ. Στο Top-16 έχουν μόνο μία ήττα κι είμαι χαρούμενος, που καταφέραμε να τους κερδίσουμε στον αγώνα του πρώτο γύρου στην έδρα μας. Αυτή την περίοδο είναι σε καλή κατάσταση, έχει κατακτήσει το κύπελλο. Ένα από τα κλειδιά του αγώνα είναι το αν θα αγωνιστεί ο Ναβάρο καθώς η Μπαρτσελόνα είναι πολύ διαφορετική όταν δεν τον έχει στην σύνθεσή της. Για εμάς, επέστρεψαν από τους τραυματισμούς τους οι Νίλσεν και Πλάνινιτς” δήλωσε ο Ρίμας Κουρτινάιτις.

“Η Μπαρτσελόνα είναι ένας από τους κορυφαίους συλλόγους της Ευρώπης. Στο ισπανικό πρωτάθλημα μπορεί να έχουν χάσει κάποια παιχνίδια, αλλά στην Ευρωλίγκα είναι πολύ δυνατοί. Τους κερδίσαμε στο πρώτο παιχνίδι επειδή παίξαμε με συγκέντρωση για 40 λεπτά. Έχουμε μία ευκαιρία να του κερδίσουμε ξανά. Έπαιξα στην Βαρκελώνη με την πρώην ομάδα μου, την Καχασόλ και το μήνυμα είναι ένα.

Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος για 40 λεπτά. Αν είσαι συγκεντρωμένος για 39, ίσως χάσεις. Η Μπαρτσελόνα έχει μερικούς πολύ μεγάλους παίκτες, αλλά το ίδιο ισχύει και για εμάς. Αν καταφέρουμε να κερδίσουμε, θα έχουμε κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα!” ανέφερε ο Πολ Ντέιβις.