Σπουδαία αναμέτρηση διεξάγεται αύριο (7/3) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Μπαρτσελόνα για την 10η αγωνιστική του Top-16 της Ευρωλίγκας. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει τη δυνατότητα να τεστάρει την ομάδα του κόντρα στην πιο φορμαρισμένη ομάδα ίσως της Ευρώπης αυτό το διάστημα. Ο Ολυμπιακός θέλει τη νίκη για να μείνει σε απόσταση ενός βαθμού με την Σιένα και να πάει την επόμενη εβδομάδα στην Ιταλία να παίξει τον δικό του “τελικό” για την δεύτερη θέση του ομίλου.

Στο πίσω μέρος του μυαλού υπάρχει κι η διαφορά των 9 πόντων που χρειάζεται ώστε να πάρει ακόμα και την πρώτη θέση, σε περίπτωση που η Μπαρτσελόνα στραβοπατήσει σε κάποιο παιχνίδι. Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της ημέρας, η Ζαλγκίρις Κάουνας υποδέχεται την Ρεάλ Μαδρίτης, με τους φιλοξενούμενους να θέλουν τη νίκη για να παραμείνουν μόνοι πρώτοι, ενώ η Μακάμπι Τελ Αβίβ θα προσπαθήσει να πάρει ακόμα μία νίκη εκτός έδρας απέναντι στην αδιάφορη βαθμολογικά Φενέρμπαχτσε.

Ζαλγκίρις Κάουνας ( 4-5) – Ρεάλ Μαδρίτης (8-1) (19:45):

Ο Πλάθα κι οι παίκτες του γνωρίζουν ότι οι ελπίδες για πρόκριση είναι ελάχιστες πλέον, καθώς στους εναπομείναντες αγώνες η Ζαλγκίρις χρειάζεται τρεις νίκες παραπάνω από τον Παναθηναϊκό. Δεν τα παρατάνε όμως οι Λιθουανοί, που δηλώνουν ότι θα διεκδικήσουν τις πιθανότητές τους μέχρι το τέλος. Την περασμένη αγωνιστική κέρδισαν εύκολα εκτός έδρας την Μάλαγα αποδεικνύοντας και στην πράξη ότι θα εξαντλήσουν τις μαθηματικές ελπίδες τους για την 4η θέση.

Από την άλλη, η Ρεάλ Μαδρίτης είναι πρώτη στον όμιλο και στόχος της είναι να μείνει εκεί μέχρι το τέλος, ώστε να έχει την καλύτερη δυνατή διασταύρωση στα προημιτελικά. Στα τελευταία δύο παιχνίδια απέναντι στις γερμανικές ομάδες του ομίλου, και μάλιστα εντός έδρας, δυσκολεύτηκε πολύ να κερδίσει έχοντας κακή απόδοση στο μεγαλύτερο μέρος των αγώνων, παραμένει όμως ένα από τα φαβορί για να πάει στο Φάιναλ Φορ του Λονδίνου.

Φενέρμπαχτσε (2-7) – Μακάμπι Τελ Αβίβ (4-5) (21:45):

Αδιάφοροι βαθμολογικά οι γηπεδούχοι, οι οποίοι περιμένουν πλέον να τελειώσει το Top-16 ώστε να επικεντρωθούν στο τούρκικο πρωτάθλημα, όπου βρίσκονται στην πρώτη θέση. Θέλουν όμως να μετριάσουν τις πολύ κακές εντυπώσεις, που άφησαν την φετινή χρονιά στην Ευρωλίγκα, με κάποιες νίκες στο τέλος. Την περασμένη αγωνιστική ηττήθηκαν πολύ εύκολα στην Ιταλία από την Σιένα.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ κάνει την δική της αντεπίθεση τις τελευταίες αγωνιστικές έχοντας πετύχει σπουδαίες νίκες εντός κι εκτός έδρας. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ μετράει δύο σερί νίκες απέναντι σε Σιένα εντός έδρας και Κάχα Λαμποράλ στην Ισπανία την προηγούμενη εβδομάδα. Οι φιλοξενούμενοι κυνηγάνε την Χίμκι και την τέταρτη θέση και δεν έχουν περιθώρια ήττας κόντρα στην Φενέρμπαχτσε. Με ρεκόρ 4-5 βρίσκεται στην πέμπτη θέση, μία νίκη πίσω από την ρώσικη ομάδα, την οποία και υποδέχεται στο Τελ Αβίβ τις επόμενες αγωνιστικές.