Η Maccabi Tel Aviv κατέκτησε σαν σήμερα πριν από 15 χρόνια τη Euroleague στη Μόσχα για δεύτερη σερί χρονιά και ο Νέστορας Κόμματος θυμήθηκε εκείνη τη βραδιά σε συνέντευξη που παραχώρησε στο “Ιsrael Today“.

Ο έμπειρος φόργουορντ τόνισε πως: «Τα Μέσα Ενημέρωσης και οι παίκτες της Tau δεν γνώριζαν ποιος ήμουν» και απάντησε σε ερώτηση από που αντλεί δύναμη και παίζει σε αυτήν την ηλικία: «Δεν είμαι ο σούπερμαν και ξέρω ότι είμαι 43 ετών, αλλά μου αρέσει το μπάσκετ και αυτή είναι η ζωή μου».

Στη συνέχεια, θυμήθηκε τη βραδιά του μεγάλου τελικού καθώς με τον τρόπο που εξελίχθηκε ήταν η καλύτερη στιγμή της καριέρας του: «Μία από τις μεγαλύτερες αρετές του Gerson ως προπονητής ήταν η ικανότητα να εκπλήσσει, να αλλάζει πράγματα στη διάρκεια του αγώνα. Οι παίκτες που έχουν παίξει μαζί του λένε πολλές φορές έκανε εκπλήξεις κι έβγαζε κάτι νέο από το μανίκι. Με έστειλε να παίξω άμυνα τον Scola, έναν εξαιρετικό παίκτη, και ήμουν έτοιμος, φίλε. Ήμουν έτοιμος να κάνω τη δουλειά μου και όλοι το γνώριζαν αυτό στην ομάδα».

Στην ερώτηση αν ο Gerson τον είχε προετοιμάσει, απάντησε: «Όχι. Δεν είπε τίποτα. Απλώς συνέχισε να μου δείχνει όλη την ώρα την εμπιστοσύνη του. Φρόντισα να του δείξω ότι ήμουν έτοιμος και ότι θα ανταποκρινόμουν με επιτυχία στο ρόλο τον οποίο θα είχα”. Όσο για το αν του είπε κάτι μετά το τέλος της αναμέτρηση, υποστήριξε: “Δεν είπε πολλά, απλώς είπε “συνέχισε έτσι”, αλλά είδα ότι ήταν χαρούμενος για μένα. Ήταν μια ειδική κατάσταση για μένα».

Κλείνοντας, ο Κόμματος αναφέρθηκε σε όλα έζησε στο Tel Aviv έχοντας ξεχωρίζει εκείνη σεζόν στη μεγάλη καριέρα του: «H χρονιά που αγωνίστηκα στη Maccabi ήταν η καλύτερη της ζωής μου. Ήταν η πρώτη φορά που βγήκα από την Ελλάδα και ήταν εκπληκτικό για μένα. Ήμασταν μια οικογένεια, νοιαζόταν ο ένας τον άλλον».