Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο μπορεί να πέρασε στο πάνθεον της ευρωπαϊκής μπασκετικής ιστορίας μετά την απόσυρση του από την ενεργό δράση, παραμένει όμως ένα ιδιαίτερα δημοφιλές πρόσωπο τόσο στην Καταλωνία και την Ισπανία όσο και στην υπόλοιπη Γηραιά Ήπειρο.

Ο “La Bomba” πέρασε 16 χρόνια στα ευρωπαϊκά παρκέ, με εξαίρεση τη σεζόν 2007/08 όπου έκανε το ταξίδι για την άλλη πλευρά του Ατλαντικού για χάρη των Γκρίζλις, αφήνοντας βαριά μπασκετική παρακαταθήκη για τη συνέχεια του αθλήματος. Ένα ενδιαφέρον στοιχείο στην καριέρα του είναι το ντεμπούτο του θρύλου της Μπαρτσελόνα. Ένα ντεμπούτο που έλαβε χώρα στις 18 Οκτωβρίου του 2000 και ήταν κόντρα στη σημερινή αντίπαλο του Παναθηναϊκού, τη Μπουντούτσνοστ. Ο Ναβάρο αγωνίστηκε τότε για 11 λεπτά πετυχαίνοντας 2 πόντους, πήρε 1 ριμπάουντ και έκανε και 1 κλέψιμο.

Το ενδιαφέρον φυσικά εστιάζεται και στους συμπαίκτες που είχε τότε ο μετέπειτα ηγέτης των “μπλαουγκράνα”, μιας και υπήρχε ο δικός μας, Ευθύμης Ρεντζιάς, ο σούπερ σταρ Πάου Γκασόλ, ο σημερινός προπονητής της Ζαλγκίρις, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ενώ στην αντίπερα όχθη βρίσκονταν οι σημερινοί προπονητές της Μπάγερν Μονάχου και Λοκομοτίβ Κουμπάν, Ντέγιαν Ράντονιτς και Σάσα Ομπράντοβιτς, ο άλλοτε παίκτης του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, Ντέγιαν Τομάσεβιτς και ο Μιλένκο Τόπιτς που βρέθηκε στα 38 του στο Ρέθυμνο.

Δείτε το φύλλο αγώνα από το ντεμπούτο του Ναβάρο:

 

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

The scoresheet from the first ever EuroLeague game played by Juan Carlos Navarro, which was presented to him tonight

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Turkish Airlines EuroLeague (@euroleague) στις

 Δείτε εδώ τον αγώνα ανάμεσα στις δύο ομάδες:

 

Δείτε εδώ τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης