Με αφορμή αναρτήσεις του μεγαλομετόχου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram μετά το 4ο παιχνίδι της σειράς των playoff της Ευρωλίγκας με τη Ρεάλ Μαδρίτης η Ευρωλίγκα ξεκινάει νέα πειθαρχική διαδικασία κατά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου βασισμένη στο άρθρο 25,παράγραφος 1 του πειθαρχικού κώδικα της διοργάνωσης.

Οι πιθανές ποινές είναι ιδιαίτερα αυστηρές και για την ακρίβεια πρόκειται για επιβολή προστίμου 30.001-280.000 ευρώ, προσωρινή αφαίρεση οικονομικών και πολιτικών δικαιωμάτων, προσωρινό ή ισόβιο αποκλεισμό από τις διοργανώσεις της Ευρωλίγκας,  προσωρινή ή ισόβια απαγόρευση εισόδου από τα γήπεδα, ολική ή μερική τιμωρία έδρας για μια περίοδο από ένα μέχρι 15 αγώνες, ένα έως 15 αγώνες κεκλεισμένων των θυρών .

Ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός αντέδρασε στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στον πρόεδρο της Ευρωλίγκας απευθυνόμενος στην ‘ανθρωπιά’ του καθώς λίγες ώρες πριν απεβίωσε ο Κώστας Γιαννακόπουλος αλλά ο Τζόρντι Μπερτομέου δε φάνηκε να πτοείται ούτε από σοβαρές καταστάσεις.

Αναλυτικά η επίσημη δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου:

«Την ώρα που από ολόκληρη την Ευρώπη λαμβάνουμε διαρκώς αμέτρητα μηνύματα συμπαράστασης και συλλυπητήρια για τον χαμό του Κώστα Γιαννακόπουλου, ενός εκ των θεμελίων λίθων του Παναθηναϊκού μας, την ώρα που η οικογένεια μας είναι βυθισμένη στο πένθος, εσύ αποδεικνύεις για μια ακόμη φορά πόσο μικρόψυχος είσαι.

Το έπραξες βεβαίως κι άλλες φορές. Όταν υπερασπίστηκα τα παιδιά μου, έναντι κάποιων που έβριζαν και έριχναν κατάρες. Ή όταν μοίρασες τη φωτογραφία μου στα γήπεδα της Ευρωλίγκα, σαν να επρόκειτο για σεσημασμένο δολοφόνο. Και τώρα, τη στιγμή που η οικογένεια μου θρηνεί, εσύ απλά συνεχίζεις την προσπάθεια για την εξόντωση του Παναθηναϊκού και εμένα προσωπικά.

Μέχρι εδώ. Το μόνο που έχω να σου πω πλέον είναι «ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ». Μόνο αυτό. Τίποτα άλλο δεν σου αξίζει.

Και ξεκαθαρίζω ότι αν καλοκαιρι τα υπόλοιπα μέλη της Ευρωλίγκας δεν αποφασίσουν ότι δεν μπορεί ένας άνθρωπος που δεν σέβεται θεσμούς όπως η οικογένεια, που δεν σέβεται ούτε καν το πένθος του άλλου, να κάθεται στο ίδιο τραπέζι με εμάς, πόσο μάλλον να διοικεί τη διοργάνωση, ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει και δεν θα έχει θέση σε αυτή την παρωδία.

Ο αθλητισμός στηρίζεται σε ανθρώπους. Και εσύ δεν θυμίζεις πια σε τίποτα άνθρωπο».