Με στόχο τη νίκη, που θα την διατηρήσει στην πρώτη θέση του ομίλου θέλει η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία αντιμετωπίζει αύριο (28/3) στο “παιχνίδι της εβδομάδας” για την Ευρωλίγκα, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στη Ρωσία. Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο προπονητής της ισπανικής ομάδας  για τη “ρώσικη αρκούδα”, κάνοντας λόγο για ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες που θέλουν τον τίτλο.

“Το γεγονός ότι έχουμε προκριθεί μαθηματικά στα πλέι οφ δύο αγώνες πριν το φινάλε της δεύτερης φάσης είναι αν μη τι άλλο σημαντικό και δείχνει ότι είμαστε στο σωστό δρόμο. Αυτός ήταν ο πρώτος στόχος μας. Πλέον, θα πάμε για το πλεονέκτημα της έδρας γνωρίζοντας πως όλα εξαρτώνται από τα δικά μας χέρια. Πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας στο παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στη Ρωσία. Θα αγωνιστούμε απέναντι σε μία ομάδα με ένα από τα καλύτερα, αν όχι το καλύτερο, ρόστερ της Ευρώπης συμπεριλαμβάνοντας το μέγεθος, τα αθλητικά προσόντα, το ταλέντο κτλ.

Η ΤΣΣΚΑ είναι από τα φαβορί για να πάρει το τρόπαιο. Είναι μία πρόκληση για μας και ξέρουμε ότι αν θέλουμε να προχωρήσουμε και να πετύχουμε θα πρέπει να κερδίσουμε τέτοια παιχνίδια δίνοντας τον καλύτερο εαυτό μας. Έχουμε κάνει καλά παιχνίδια σε δύσκολες έδρες γι αυτό κι είμαι αισιόδοξος για τις πιθανότητές μας.

Ο Τεόντοσιτς είναι ένας παίκτης με μεγάλη επιρροή στο παιχνίδι της ομάδας κι ελέγχει τον ρυθμό του παιχνιδιού. Μπορεί επίσης να σκοράρει σε ανύποπτο χρόνο και να πασάρει στους συμπαίκτες του. Ο Παπαλουκάς είναι επίσης ένας παίκτης αυτού του στυλ. Στις υπόλοιπες θέσεις, η ΤΣΣΚΑ έχει λίγο από όλα:

Αθλητικούς παίκτες όπως ο Τζάκσον ή ο Ουίμς. Καλούς σουτέρ όπως οι Μικοφ, Κριάπα κι Έρτσεγκ. Επίσης έχουν ταλέντο στη ρακέτα με τους Καούν και Κρίστιτς. Είναι ίσως η πιο αθλητική ομάδα της διοργάνωσης και θα πρέπει να καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια όλοι μαζί για να τους κερδίσουμε” ανέφερε ο Πάμπλο Λάσο.

“Όταν παίζεις με την ΤΣΣΚΑ, μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, γνωρίζεις ότι έχει μία πολύ μεγάλη πρόκληση απέναντί σου. Επίσης είναι ένα παιχνίδι στο οποίο διακυβεύονται πολλά, αφού οι δύο πρώτες θέσεις είναι ακόμα ανοικτές, επομένως όλα μπορούν να γίνουν. Δεν είμαι εδώ για να ανακαλύψω την ΤΣΣΚΑ.

Είναι μία ομάδα με θαυμάσιο ρόστερ κι εξαιρετικούς παίκτες, που θα μας δυσκολέψουν. Αυτό που κάνω είναι να αντιμετωπίζω το παιχνίδι με την απαραίτητη συγκέντρωση που απαιτείται μέχρι και το τελευταίο σου του αγώνα. Πρέπει να δείξουμε συγκέντρωση και πάθος στο παιχνίδι μας, να είμαστε καλοί αμυντικά σαν ομάδα κι επιθετικά να έχουμε έξυπνες κι όχι βιαστικές επιλογές” πρόσθεσε ο Κάρλος Σουάρεθ.