Αναλυτικά τα όσα είπε στην κάμερα της NOVA:

Για την κατάσταση που βρίσκεται η Ρεάλ Μαδρίτης: «Είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση. Ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη σεζόν. Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου. Η σεζόν ξεκίνησε με προβλήματα από τότε που τραυματίστηκε ο Γιουλ, μέχρι και τώρα που χτύπησε ο Καμπάτσο. Όλους θα ήθελα να τους έχω μαζί μου, αλλά είμαι περήφανος για την πορεία της ομάδας μου».

Για το μειονέκτημα έδρας στα πλέι οφ: «Όταν αρχίσαμε τη σεζόν Είχαμε σαν στόχο το πλεονέκτημα. είμαστε απογοητευμένοι που δεν το έχουμε, αλλά το έχουμε βγάλει από το μυαλό μας τώρα και στοχεύουμε στο να κερδίσουμε ένα παιχνίδι στην Αθήνα. Είναι ευτυχία που είμαστε στα πλέι οφ ειδικά μετά την σεζόν που κάναμε φέτος. Θα δούμε τι θα συμβεί στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό».

Για τον Λούκα Ντόντσιτς: «Ο Λούκα από την αρχή έχει δείξει πως είναι παίκτης γι αυτό το επίπεδο. Έχει προετοιμαστεί για παιχνίδια σαν αυτό. η δουλειά μου είναι να είμαι έτοιμος να προετοιμάσω τον Λούκα. Στο Φάιναλ Φορ πέρυσι πήγε λίγο κουρασμένος, αλλά φέτος είναι πανέτοιμος».

Για τον Τσάβι Πασκουάλ και την απουσία του Παναθηναϊκού από Final Four: «Ευχαριστώ τον Τσάβι για τα καλά του λόγια, αλλά αυτό δεν θα μας κάνει να κερδίσουμε την σειρά. Έχω μεγάλο σεβασμό για τον Τσάβι και τη δουλειά του. Ο Παναθηναϊκός έχει κάποια χρόνια να πάει στο Final Four, αλλά κάθε χρόνο είναι στην οκτάδα. Είναι ομάδα που έχει το σεβασμό μας».

Παράλληλα, κατά την άφιξη των Μαδριλένων στην Αθήνα ο έμπειρος πορπονητής μίλησε για τα διλήμματα «Ντόντσιτς-Καλάθης» ή «Λάσο-Πασκουάλ»: «Για εμένα είναι Παναθηναϊκός ή Ρεάλ. Δεν χρειάζεται να μιλάμε για πρόσωπα ή για ένα παιχνίδι. Πρόκειται για δύο πολύ καλές ομάδες που θα βρεθούν στα playoffs και θα είναι δύσκολα και για τους δύο. Δεν ανησυχώ για τον Τσάβι ως προπονητή, για τον Καλάθη ή τον Ντόντσιτς».

Για τις απουσίες της ομάδας του: «Είμαστε έτσι από τον Αύγουστο. Δεν μπορούμε να κλαίμε. Είχαμε πολλά προβλήματα στην διάρκεια της σεζόν, όλοι το ήξεραν αυτό. Αλλά είμαι πολύ περήφανος για το πως αντέδρασε η ομάδα μου σε όλες τις άσχημες καταστάσεις. Το πιο δύσκολο για έναν προπονητή είναι όταν έχει παίκτες που είναι τραυματίες. Είμαστε συνηθισμένοι σε αυτό».

Για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και όσα έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα με την Euroleague: «Είμαι προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης και δεν έχω να πω κάτι γι’ αυτό. Είμαι εδώ για ένα παιχνίδι. Δεν ανησυχώ για τα υπόλοιπα. Ως φίλαθλος του μπάσκετ, νομίζω πως η Euroleague είναι μεγάλη διοργάνωση και όλοι ξέραμε από την αρχή πως αντιμετωπίζεις τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και τώρα εγώ πρέπει να είμαι συγκεντρωμένος για το παιχνίδι αύριο».

Για το ότι η Ρεάλ έχει 0/4 σε playoffs όταν έχει μειονέκτημα έδρας: «Πρέπει να αλλάξει αυτό!».

Για τον Πασκουάλ: «Τρέφω μεγάλο σεβασμό για τον Τσάβι, ως άνθρωπο πρώτα από όλα. Έχουμε αντιμετωπίσει πολλές φορές ο ένας τον άλλον. Η δουλειά του εδώ είναι πολύ καλή, έχει μια τελείως διαφορετική ομάδα, από αυτή που είχε στην Μπαρτσελόνα. Ξέρουμε ο ένας τον άλλον πολύ καλά, αλλά η ομάδα μου είναι διαφορετική επίσης. Όπως είπα και στην συνέντευξη Τύπου στην Μαδρίτη το πρωί, ο Τσάβι θα σκοράρει τους ίδιους πόντους με εμένα».

Για το «κλειδί» του αγώνα: «Όταν αντιμετωπίζεις ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός, όπως είναι και η Ρεάλ, μιλάμε για από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη. Είναι πολύ δύσκολο να πεις τι θα αποτελέσει κλειδί. Τα ριμπάουντ σίγουρα, τα ποσοστά στα σουτ, τα λάθη, η άμυνα… Αλλά σε τέτοια παιχνίδια, αν δεν είσαι έτοιμος να παίξεις σε κάθε κατάσταση, τότε θα είναι δύσκολα να νικήσεις. Γιατί θα είναι οι άλλοι έτοιμοι να νικήσουν. Πρέπει να τα κάνεις όλα σωστά. Κάθε λεπτομέρεια είναι σημαντική».

Για την επιστροφή του Γιουλ: «Όλο το επιτελείο έκανε εξαιρετική δουλειά με τον Γιουλ, για να επανέλθει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γίνεται. Είναι εκτός σχεδόν για 8 μήνες. Είναι δύσκολο να πούμε πότε θα επιστρέψει. Κάνει προπονήσεις με την ομάδα, αποφασίσαμε να μην έρθει στην Αθήνα. Όταν στραμπουλήξεις τον αστράγαλό σου και θες 4-5 ημέρες να επανέλθεις, θες συν μία ημέρα. Οπότε σκεφτείτε αυτό όταν μιλάμε για 8 μήνες. Το πρώτο που θέλουμε είναι να επιστρέψει ο Σέρχιο στο καλύτερο επίπεδο και να είναι έτοιμος να παίξει».

Για το αν έπαιζε ένας εναντίον ενός με τον Πασκουάλ: «Θα στοιχημάτιζα στον Πάμπλο».