Λίγες μέρες πριν την έναρξη της Ευρωλίγκα, ο Πάμπλο Λάσο μίλησε για το ματς με τον Ολυμπιακό (12/10, 22:00) και στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στην αξία των «ερυθρόλευκων» και στην δυνατή περιφέρεια που έχει γύρω του ο Βασίλης Σπανούλης. Επίσης στάθηκε και στα προβλήματα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Στην αρχή είπε: «Αν καταφέρουμε να τερματίσουμε στην πρώτη τετράδα θα έχουμε το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs, που είναι πολύ σημαντικό. Αλλά, αυτή τη στιγμή νοιάζομαι μόνο για το ματς με τον Ολυμπιακό, καθώς απομένουν άλλα 30. Τα τελευταία χρόνια έχει τύχει να παίξουμε τρία και τέσσερα παιχνίδια την εβδομάδα. Η προετοιμασία δεν είναι εύκολη, γιατί δεν υπάρχει χρόνος. Έχουμε ακόμη περιθώρια βελτίωσης, όπως στην άμυνα και πάντα θα υπάρχουν λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξεις. Δεν έχουμε σοβαρό πρόβλημα στα ριμπάουντ, αλλά ο Ολυμπιακός μας… σκοτώνει εκεί. Στην επίθεση, η ομάδα βελτιώνεται γιατί οι παίκτες γνωρίζονται ακόμη καλύτερα μεταξύ τους. Στη φετινή Ευρωλίγκα, θα επιλέγω τη δωδεκάδα περίπου μιάμιση ώρα πριν το ματς. Τώρα με τον Ολυμπιακό δεν ξέρω ποιους θα επιλέξω. Ο Ρούντι αποχώρησε από την προπόνηση εξαιτίας ενός προβλήματος γόνατο, ο Ματσιούλις έχει ένα θέμα στο χέρι και δεν προπονήθηκε την Κυριακή, αλλά τώρα νιώθει καλύτερα. Οι Χάντερ και Νοσιόνι έχουν επίσης προβλήματα». 

Για τον Ολυμπιακό είπε: «Ο Ολυμπιακός διατηρεί την ταυτότητα που έχει τα τελευταία χρόνια. Έχει τέσσερις με πέντε ποιοτικούς ξένους γύρω από τον Σπανούλη, ενώ υπάρχουν οι Γκριν, Μάντζαρης, Λοτζέσκι και Χάκετ που μπορούν να παίξουν πικ εν ρολ, αλλά και να σουτάρουν. Στις θέσεις “3”, “4” και “5” είναι δυνατοί και αθλητικοί με τους Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ. Μετά τον τελικό του Λονδίνου διατηρούν την ίδια ταυτότητα στο παιχνίδι τους, ξέρουν τι θέλουν και είναι σούπερ ανταγωνιστικοί, γι’ αυτό θα πρέπει να παίξεις πάρα πολύ καλά για να τους νικήσεις. Είναι ανταγωνιστική ομάδα και δεν τα παρατά ποτέ. Είναι πολύ δύσκολο να νικήσεις τον Ολυμπιακό. Είναι σαν να πρέπει να τους νικήσεις τρεις φορές σε ένα παιχνίδι. Αυτή είναι η αξία τους».