Στο εναρκτήριο ματς της φετινής Ευρωλίγκας και της φάσης των ομίλων, η Λαμποράλ δεν άφησε περιθώρια για πολλά στην Νεπτούνας, της οποίας επιβλήθηκε με 88-69. Οι Βάσκοι, που πάντα άλλωστε είναι δυνατοί στην έδρα τους, έφτασαν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στη νίκη κι ενώ βέβαια αμφότεροι οι αντίπαλοι βρίσκονται στο Δ’ Γκρουπ, παρέα, φυσικά, με τον Ολυμπιακό. Οι Λιθουανοί, λοιπόν, προσπέρασαν –αρχικά- με 7-6, αλλά ως εκεί. Η Λαμποράλ ανέκαμψε και έκλεισε στο +5 το πρώτο δεκάλεπτο, παίρνοντας τα ηνία. Εφτασε και στο +8, λίγο μετά, η βασκική ομάδα, αλλά η -πρωτοεμφανιζόμενη σε υψηλότατο επίπεδο- Νεπτούνας (από την παραλιακή περιοχή Κλαϊπέντα) δεν έλεγε να παραδοθεί, έτσι απλά, τόσο νωρίς.
Με αρκετά χαμηλό σκορ και σε κάθε περίπτωση την Λαμποράλ (του Ιταλού κόουτς Κρέσπι) σε θέση ισχύος, ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο. Με κάρφωμα, μάλιστα, του Κόλτον (και όχι Αλεν) Αϊβερσον διαμορφώθηκε το 37-30 στο 20′.

Πηγαίνοντας με ταχύ ρυθμό προς το +14 οι γηπεδούχοι, είχαν βάλει βάσεις εύκολης επικράτησης, με τον ηγέτη της ομάδας, Σαν Εμετέριο, να αναλαμβάνει δράση, μαζί με τον Γάλλο Ερτέλ (που είχε βρεθεί ανάμεσα σε Εφες και Φενέρμπαχτσε) και τον Λετονό Μπερτάνς, που ενδιέφερε τον Ολυμπιακό. Από την άλλη πλευρά, ο Ζαβάτσκας, προσπαθούσε, σχεδόν μόνος του, καθώς ούτε ο Σακούρ, που κάποτε πέρασε από την Κυψέλη και τον Πανελλήνιο, βοήθησε. Η διαφορά «εκτοξεύτηκε» ως το +23, οι φιλοξενούμενοι το πήραν απόφαση πως δεν είχαν τρόπο απάντησης και άπαντες ανέμεναν το φινάλε της αναμέτρησης στην Φερνάντο Μπουέσα Αρένα της Βιτόρια. Καλύτεροι σε όλους τους τομείς, η Λαμποράλ, αποζημίωνε το κοινό της με το παραπάνω, μέχρι και το τελικό αποτέλεσμα.

Δεκάλεπτα: 20-15, 37-30, 61-50, 88-69.
ΛΑΜΠΟΡΑΛ (Μάρκο Κρέσπι): Ουάιτ 2, Αϊβερσον 7, Κοζέρ 3 (1), Γκόμες 8, Σενγκέλια 12 (1), Πέρκινς 2, Τάιλι 4, Σαν Εμετέριο 12 (1), Ερτέλ 13 (1 τρ., 10 ασ.), Τζόνσον 5 (1), Μπερτάνς 20 (4).
ΝΕΠΤΟΥΝΑΣ (Κάζις Μακσβίτις): Μαζέικα 7, Γκιρτζιούνας 2, Σίνιτσα 3 (1), Ντίμσα 4, Γκαΐλιους 6 (0/5 τρ.), Γκάλντικας 11, Σακούρ 7, Ζαβάτσκας 17 (3), Βασίλιους 8, Μπουτκεβίτσιους 4.