Η Ρεάλ Μαδρίτης… “χορεύει” φέτος στους ρυθμούς του Λούκα Ντόντσιτς που με τα… “κατορθώματα” του τρελαίνει όλη την Ευρώπη.

Ο 16χρονος (28/02/1999) Σλοβένος γκαρντ θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που κυκλοφορούν στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, με τις πρόσφατες εμφανίσεις με τα χρώματα της “Βασίλισσας” να επιβεβαιώνουν στο ακέραιο τα εγκωμιαστικά σχόλια του προπονητή του Πάμπλο Λάσο, ο οποίος τον είχε παρομοιάσει πριν από λίγους μήνες με τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα.

Στην πρόσφατη αναμέτρηση της Ρεάλ Μαδρίτης με την Μπιλμπάο για το ισπανικό πρωτάθλημα, ο 16χρονος γκαρντ έδωσε τα διαπιστευτήρια του, σημειώνοντας 15 πόντους σε 22 λεπτά με 4/7 δίποντα, 2/3 τρίποντα και 6 ριμπάουντ, προσφέροντας παράλληλα και μερικά εντυπωσιακά highlights. Καταλυτική ήταν και η παρουσία του στην επικράτηση της Ρεάλ Μαδρίτης απέναντι στη Φενέρ για την 8η αγωνιστική της Euroleague, με τον “θαυματουργό” Σλοβένο να βοηθά, με τους 6 πόντους και τα 3 ριμπάουντ του σε 17 λεπτά συμμετοχής, την ομάδα του να επιστρέψει από το -12 και να πάρει μια πολύτιμη νίκη στην προσπάθεια της για πρόκριση στο Top-16 της Εuroleague.

Η ισπανική ιστοσελίδα kiaenzona.com θέλησε να δώσει μια “λογική” εξήγηση στις εντυπωσιακές εμφανίσεις του νεαρού παίκτη και τελικά τα… κατάφερε. Με αφορμή και την κυκλοφορία του 7ου επεισοδίου των “Star Wars” oι Ισπανοί ετοίμασαν ένα βίντεο με το οποίο κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι Λούκα Ντόντσιτς καθοδηγείται στο παρκέ από τη “Force”. Έτσι αποφάσισαν (μιας και έχει ήδη το μικρό όνομα κοινό) να του αλλάξουν πλέον το επίθετο σε Skywalker, παρομοιάζοντας τον με τον διάσημο τζεντάι και πρωταγωνιστή των ταινιών, Luke Skywalker.