Ο τέως «πράσινος» και νυν GM της Zenit, Μάνος Παπαδόπουλος μίλησε για πολλά σε μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στην «Izvestia». Αναφέρθηκε στην Zenit αποθέωσε τον Xavi Pasqual  και τον Δημήτρη Ιτούδη. Δεν έμεινε όμως, μόνο εκεί. Έκανε αναφορά και στον λόγο που έφυγε από τον Παναθηναϊκό.

Ο Μάνος Παπαδόπουλος είπε μεταξύ άλλων:

Για τον λόγο που αποφάσισε να φύγει από τον Παναθηναϊκό και να πάει στην Zenit: «Είναι απλό. Ήθελα να πετύχω κάτι σπουδαίο με μια νέα ομάδα. Είμαι χαρούμενος που συμφώνησα με τη Ζενίτ, μια νέα ομάδα με φιλοδοξίες».

Για τον Xavi Pasqual και αν θεωρεί πως η ρωσική ομάδα θα πάρει τρόπαια με τον Καταλανό στο τιμόνι: «Ο Xavi είναι ένας κορυφαίος προπονητής. Αυτή είναι η απάντησή μου στην ερώτησή σας».

Για τον Δημήτρη Ιτούδη κι αν είχε αντιληφθεί από τα χρόνια που ο Ελληνας κόουτς της CSKA ήταν βοηθός στον Παναθηναϊκό, ότι θα κάνει μεγάλη καριέρα: «Ναι, το ένιωθα από τα πρώτα του χρόνια στον Παναθηναϊκό. Γνωρίζει το μπάσκετ όσο λίγοι άνθρωποι στον κόσμο. Μπορούμε να πούμε πως επαγγελματικά μεγαλώσαμε μαζί. Δεν είχα καμία αμφιβολία πως θα αξιοποιήσει στο έπακρον την ευκαιρία που πήρε σε μια μεγάλη ομάδα».

Για το αν η VTB League είναι σε πιο υψηλό επίπεδο από την ελληνική Basket League: «Αυτή τη στιγμή, ναι. Αρχικά, υπάρχουν πολλές ομάδες με μεγάλα μπάτζετ στη VTB League. Αυτό μας επιτρέπει να φέρουμε καλούς παίκτες και να είμαστε ανταγωνιστικοί στα ευρωπαϊκά τουρνουά. Όμως, το μπάτζετ από μόνο του δεν είναι αρκετό. Επίσης, οι ρωσικές ομάδες έχουν δυνατός μάνατζερ, που καταφέρνουν να βρίσκουν οικονομικούς πόρους».

Για τις ομάδες που έκαναν τις πιο ηχηρές και μεγάλες μεταγραφές φέτος: «Η Barcelona και η CSKA».

Για τις τρεις κορυφαίες μεταγραφές της φετινής σεζόν: «Η πρώτη είναι η μετακίνηση του Νικ Καλάθη από τον Παναθηναϊκό στην Barcelona. Μετά θα ανέφερα τις προσθήκες του Milutinov και του Shengelia στην CSKA».

Για τα ευρωπαϊκά όνειρα της Zenit: «Το πιο σημαντικό είναι να μείνουμε όλοι υγιείς. Μπαίνουν σε μια πρωτόγνωρη και απρόβλεπτη σεζόν. Θα ήθελα να παίξουμε όλοι και να μην σκεφτόμαστε μόνο όσα έχουν να κάνουν με τον κορωνοϊό».

Για τους μεγαλύτερους παίκτες που είχε στον Παναθηναϊικό: «Υπάρχουν τόσοι πολλοί, που είναι δύσκολο να διαλέξω μόνο τρεις. Ο Dominique Wilkins, ο Νίκος Γκάλης, ο Βασίλης Σπανούλης, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, ο Saruns Jasikevicius, ο Δημήτρης Διαμαντίδης… Μπορείτε με ασφάλεια να πείτε πως έχω δουλέψει με όλους του σταρ του ευρωπαϊκού μπάσκετ».

Για την κορυφαία ομάδα που είχε ποτέ ο Παναθηναϊκός: «Είναι δύσκολο να ξεχωρίσω μία, όμως νομίζω πως η πιο ισχυρή ήταν εκείνη που πήρε την Euroleague τη σεζόν 2008-2009».