Οι παίκτες της Euroleague ύψωσαν και πάλι την φωνή τους και με πρωτοβουλία της διοργάνωσης έστειλαν και θα στείλουν μήνυμα κατά του ρατσισμού. Κορυφαίοι παίκτες της Euroleague έστειλαν με πρωτοβουλία της διοργάνωσης, μήνυμα μέσω βίντεο κατά του ρατσισμού, ενώ η 30η αγωνιστική θα είναι αφιερωμένη στις φυλετικές διακρίσεις και θα περνάει μήνυμα υπέρ της ισότητας.

Η καμπάνια της Euroleague είχε ως τίτλο το μότο: «Όχι στον δικό μας κόσμο», ενώ στο κεντρικό σλόγκαν τονιζόταν: «Αγώνας κατά το ρατσισμού. Αγώνας κατά των διακρίσεων. Αγώνα κατά της ανισότητας. Αγώνας κατά της μισαλλοδοξίας».

Στην αφίσα της καμπάνιας δέσποζαν οι φιγούρες σπουδαίων νυν παικτών της διοργάνωσης.

Από την Ολυμπιακό εκεί ήταν ο αρχηγός της ομάδας και μύθος της διοργάνωσης, Βασίλης Σπανούλη, ενώ από τον Παναθηναϊκό φιγουράριζε η μορφή του μπόμπερ της ομάδας, Nemanja Nedovic.

Η καμπάνια θα έχει ως κεντρικό άξονα την30η Αγωνιστική της διοργάνωσης και μάλιστα οι παίκτες και των 18 ομάδων θα φοράνε μπλουζάκια με μηνύματα κατά του ρατσισμού, τα οποία θα φιγουράρουν και στις φόρμες τους, αλλά και στις φανέλες τους  (στην θέση των ονομάτων τους στο πίσω μέρος).

 

ΔEITE ΕΔΩ TO ΣΧΕΤΙΚΟ BINTEO