Η ομάδα του Ιτούδη με μπροστάρη τον Τζέιμς που ξεκίνησε καυτός από τον αρχή, είχαν το προβάδισμα του σκορ καθ’ όλη σχεδόν την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Οι Σέρβοι όμως δεν τα παράτησαν και επέστρεψαν στο ματς από το -11, με αφετηρία το τρίποντο σχεδόν στην εκπνοή του ημιχρόνου από τον Φαγέ. Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου γύρισαν το ματς, πέρασαν μπροστά , ωστόσο ένα σερί των Ρώσων τους…έκοψε τα φτερα και έστειλε και πάλι την διαφορά σε υψηλά επίπεδα. Η κάτοχος του τροπαίου ήταν εξαιρετικά εύστοχη στα τρίποντα και παράλληλα απροσπέλαστη στην άμυνα σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού και δεν άφησε τους φιλοξενούμενους να πάρουν ψυχολογία όταν έκαναν την ανατροπή, που ήταν ένα σημείο-κλειδί. Από εκεί και μετά, οι φιλοξενούμενοι δε μπορούσαν πλέον να γυρίσουν την κατάσταση και παραδόθηκαν…ψυχή και σώμα στις ορέξεις της “ρωσικής αρκούδας”. Τρομερό ποσοστό πίσω από τα 6,75 για τους νικητές με 14/27. Κορυφαίος ο Μάικ Τζέιμς, (29π, 3ασ, 3ρ, και 6/7 τρίποντα) ο οποίος μάζεψε 32 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Ακολούθησαν οι Μπολόμποϊ και Κουρμπάνοφ με 17 και 11 πόντους αντίστοιχα, κάνοντας παράλληλα και…την βρώμικη δουλειά. Από την άλλη πλευρά, Κόβιτς (7π, 9ασ), Νταβίντοβατς (17) και Μπάρον (14) ξεχώρισαν για τους “ερυθρόλευκους”

Το ματς:

Στην πρώτη περίοδο ο Μάικ Τζέιμς είχε…πάρει το όπλο του και οδηγούσε στο σκορ την ΤΣΣΚΑ με 13 πόντους και 3/3 τρίποντα με τον Στρέλιενκς να ακολουθεί το παράδειγμα ερχόμενος από τον πάγκο έδωσε συνεχόμενους πόντους στην ομάδα του, σπάζοντας την καλή άμυνα των Σέρβων. Οι δύο ομάδες φόρτσαραν στο δεύτερο μισό της περιόδου, πηγαίνοντας ψηλά το σκορ, με τους Ρώσους να δίνουν γρήγορο ρυθμό και να πετυχαίνουν 6/10 τρίποντα, χωρίς ωστοσο να ξεφεύγουν στο σκορ. Έτσι, η λήξη του δεκαλέπτου τους βρήκε στο +5, 26-21.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Ρώσοι είχαν ψυχολογία, έβρισκαν ο ένας τον άλλο με…κλειστά μάτια στο τρανζίσιον όπου έβρισκαν εύκολους πόντους έπειτα από τις καλές τους άμυνες. Ο Τζέιμς είχε αποσυρθεί στον πάγκο όμως η ΤΣΣΚΑ δεν είχε κανένα πρόβλημα και η διαφορά άρχισε να σκαρφαλώνει σε διψήφιο αριθμό και χωρίς αυτόν. Παρόλα αυτά, οι “ερυθρόλευκοι” δεν ήταν διατεθειμένοι να τα παρατήσουν από τόσο νωρίς και γρήγορα κατέβασαν την διαφορά στους 5 ακολουθώντας τον ρυθμό των γηπεδούχων. Ωστόσο, στην συνέχεια ο Αμερικανός της ΤΣΣΚΑ επανήλθε στο παρκέ και συνέχισε ακριβώς αυτό που έκανε στην πρώτη περίοδο. “Εκτέλεσε” με 3 ακόμη τρίποντα τον αντίπαλο και έστειλε την την διαφορά στους 11, πριν ο Τζέκινς με τη σειρά του ευστοχήσει, δίνοντας…ανάσα στην ομάδα. Η αυλαία του ημιχρόνου έπεσε με το σκορ στο 52-44 και τον Τζέιμς να έχει 22 πόντους.

Ένα επί μέρους 4-11 στο πρώτο μισό τρίτου δεκαλέπτου έβαλε και πάλι στο παιχνίδι την ομάδα του Σάκοτα και μάλιστα μπροστά στο σκορ, προτού ο Τζέιμς με το 7ο τρίποντο του δώσει και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του. Ο Κουρμπάνοφ ακολουθεί το παράδειγμα του συμπαίκτη του και με 11 πόντους και 3/6 τρίποντα (ως εκείνο το σημείο) διατηρούσε την ομάδα του μπροστά στο σκορ. Ο Μπολόμποϊ επίσης έκανε πολυ δουλειά με 15 πόντους και 3 ριμπάουντ σε τρεις περιόδους ενώ και στην άμυνα ήταν απροσπέλαστος, με τους αντίπαλους ψηλούς να μη μπορούν να σκοράρουν στο ζωγραφιστό. Παράλληλα ένα ξέσπασμα των γηπεδούχων με τον…συνήθη ύποπτο Τζέιμς εκτόξευσε την διαφορά στους 14, με την τρίτη περίοδο να κλείνει στο 76-62.

Η τελευταία περίοδος ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Η ΤΣΣΚΑ είχε ήδη χτίσει μια καλή διαφορά και δεν άφησε τον Αστέρα ούτε καν να σκεφτεί πως μπορεί να επιστρέψει και πάλι στο ματς. Μάλιστα, ένα σφύριγμα των διαιτητών εκνεύρισε τον κόουτς των Σέρβων, Ντράγκαν Σάκοτα, διμαρτυρήθηκε έντονα και αυτό έφερε την αποβολή του. Αγωνιστικά, οι Ρώσοι έκαναν…πάρτι και στις δύο πλευρές του παρκέ με την διαφορά ολοένα και να μεγαλώνει. Ο Τζέιμς αποσύρθηκε στα μέσα του τελευταίου δεκαλέπτου στον πάγκο αφού δεν υπήρχε λόγος να…κουραστεί παραπάνω. Το τελικό σκορ “έκατσε” στο 100-74.

Τα δεκάλεπτα: 26-21, 26-23, 24-18, 24-12

ΤΣΣΚΑ: Μπολόμποϊ 17 (1), Τζέιμς 29 (6), Αντόνοφ 9, Στρέλιενκς 5 (1), Βόιντμαν, Βοροντσέβιτς 7 (1), Χάκετ, Κουφός 6, Χίλιαρντ 10 (2), Κουρμπάνοφ 11 (3), Χάινς 4, Μπέικερ 2,

Ερυθρός Αστέρας: Κούζμιτς 7, Κόβιτς 7 (1), Νταβίντοβατς 17 (3), Λάζοτς 5 (1), Φαγέ 3 (1), Μπάρον 14 (2), Ντόμπριτς 2, Γκιστ 8, Τζέκινς 2, Σίμανιτς 7 (1), Γιοβάνοβιτς