Ο Ολυμπιακός… ντύθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης μετά από κακά συνεχόμενα παιχνίδια και επιβλήθηκε της Μακάμπι στη “Nokia Arena” με 78-77 αναπτερώνοντας τις ελπίδες του για ένα καλό πλασάρισμα στις πρώτες θέσεις του ομίλου του. Η ομάδα του Πειραιά, είχε σε εξαιρετική μέρα τους Βασίλη Σπανούλη και Γιώργο Πρίντεζη οι οποίοι πέτυχαν από 24 και 16 πόντους αντίστοιχα, αλλά αυτός που έκανε τη διαφορά ήταν ο Γκιόργκι Σερμαντίνι!

Οι “ερυθρόλευκοι” ξεκίνησαν το παιχνίδι αποφασισμένοι να παίξουν καλή άμυνα και να πάρουν τους δύο βαθμούς της νίκης. Το τρίποντο του Μάντζαρη στην πρώτη επίθεση του αγώνα έδειχνε πως οι φιλοξενούμενοι είχαν αποφασιστικότητα, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Βασίλης Σπανούλης.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού κατάφερε να βάλει κάποια δύσκολα σουτ με αποτέλεσμα η ελληνική ομάδα να πάρει ένα σημαντικό προβάδισμα μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (19-30), ενώ οι “ερυθρόλευκοι” είχαν φτάσει ακόμα και στο +14 (16-30).

Με τον Λόγκαν να παίρνει τις περισσότερες επιθέσεις της Μακάμπι, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να μειώσουν τη διαφορά και αρχικά τα κατάφεραν, αλλά οι κακές επιθετικές επιλογές της ομάδας του Μπλατ στη συνέχεια, σε συνδυασμό με την καλή αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού, επέτρεψαν στην ελληνική ομάδα να παραμείνει μπροστά στο σκορ.

Οι Σπανούλης και Πρίντεζης κατάφεραν να πετύχουν εύκολα καλάθια για τους Πρωταθλητές Ευρώπης, οι οποίοι έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι στο σκορ με 44-33.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με λάθος του Ολυμπιακού και τρίποντο του Ντέβιν Σμιθ, ενώ πριν περάσουν δύο λεπτά αγώνα, η Μακάμπι είχε μειώσει τη διαφορά στους 6 πόντους (40-46). Η διαφορά μειώθηκε ακόμα περισσότερο για την ομάδα του Ισραήλ, ωστόσο ο Γκιόργκι Σερμαντίνι έδωσε πολύτιμες λύσεις τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση.

Μόλις βγήκε έξω ο Γεωργιανός όμως, οι γηπεδούχοι επέβαλαν πλήρως τον ρυθμό τους και πήραν το προβάδισμα (56-55), λίγο πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Η Μακάμπι κατάφερε να πραγματοποιήσει ένα εξαιρετικό δεκάλεπτο (29-13) και να κλείσει την τρίτη περίοδο με 52-47.

Ο Σερμαντίνι μπήκε στο τελευταίο δεκάλεπτο από την αρχή και έτσι ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει άμεσα και πάλι το προβάδισμα με τον Γεωργιανό να κάνει τρομερό παιχνίδι. Μάλιστα, η ομάδα του Πειραιά πήρε και μία μικρή διαφορά των 6 πόντων, ωστόσο αυτή εξαφανίστηκε άμεσα, καθώς οι φιλοξενούμενοι δεν ήταν εύστοχοι με αποτέλεσμα η Μακάμπι να πάρει και πάλι το προβάδισμα.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στον πόντο και σε ένα χιτσκοκικό φινάλε. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, έχασαν δύο επιθέσεις, ωστόσο τα χαμένα ριμπάουντ για τον Ολυμπιακό έδωσαν και 3η επίθεση στη Μακάμπι, που την έχασε και αυτή, με τον Παπανικολάου να παίρνει το ριμπάουντ και να πηγαίνει στις βολές. Παρά το γεγονός πως τις έχασε και τις δύο, η Μακάμπι δεν πρόλαβε να εκδηλώσει επίθεση και ο Ολυμπιακός έφυγε από το Ισραήλ με το διπλό, νικώντας με 78-77.

Τα δεκάλεπτα: 19-30, 33-44, 52-47, 77-78.
ΜΑΚΑΜΠΙ (Μπλατ): Λόγκαν 15 (3), Τζέιμς 11, Σμιθ 17 (2), Χίκμαν 4, Ελιάχου 8, Ροθ, Πνίνι, Κάνερ 2, Οχαγιόν 6, Πλάνινιτς 7, Τόμας, Λάντεσμπεργκ 7 (1).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Χάινς 9, Άντιτς 3 (1), Σπανούλης 24 (4), Περπέρογλου 3 (1), Σερμαντίνι 9, Σλούκας 5 (1), Μαυροειδής, Γκατσεβίτσιους, Πρίντεζης 16, Παπανικολάου 3, Μάντζαρης 6 (1).