Στα ύψη έφτασε ο υδράργυρος στις σχέσεις της Fenerbahce με την CSKA λίγο πριν τα δυο ματς (21/ και 23/4) των ομάδων στην Μόσχα στα πλέι οφ της Euroleague. Οι δυο σύλλογοι έχουν γίνει μαλλιά κουβάρια με αφορμή την απαίτηση της CSKA να κάνει νέο τεστ κορονοϊού η αποστολή της Fener που είναι από σήμερα στην Μόσχα.

Η CSKA ανακοίνωσε στην αποστολή της Fenerbahce ότι η ομάδα, που σαρώνεται από τον κορονοϊό (μάλιστα πήγε χωρίς τον Igor Kokoskov και 5 παίκτες στην Ρωσία), πρέπει να κάνει και νέο τεστ Covid-19, διότι θα έχει θέμα και δεν θα μπορεί να πάει στην Μόσχα αν η σειρά πάει σε 5ο ματς.

Οι Τούρκοι απάντησαν με  μια οργισμένη ανακοίνωση και ενημέρωσαν ήδη την Euroleague για το όλο θέμα! Η Fener ανέφερε στην ανακοίνωσή της ότι τέτοια απαίτηση δεν υπήρξε ποτέ σε καμία ομάδα της Euroleague και αυτό δεν έχει ξαναγίνει.

Η τουρκική ομάδα ανέφερε επίσης ότι η ομάδα πέταξε με μεγάλη καθυστέρηση για την Μόσχα με υπαιτιότητα των ρωσικών αρχών

Αναλυτικά η τουρκική ομάδα ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της:

«Παρόλο που η ομάδα μας ολοκλήρωσε όλα τα τεστ Covid στη χώρα μας σύμφωνα με τα πρωτόκολλα της EuroLeague και παρείχε τα απαραίτητα έγγραφα, οι αξιωματούχοι της CSKA μας πληροφόρησαν ότι υπήρχε μια επιπλέον απαίτηση για τεστ κορονοϊού αμέσως μετά την προσγείωση μας στη Ρωσία.

Ως αποτέλεσμα των ερευνών που διεξήγαγε ο σύλλογός μας, μάθαμε ότι αυτή η εφαρμογή δεν έχει γίνει ποτέ σε καμία ομάδα της EuroLeague.

Επιπλέον, αξιωματούχοι της CSKA ανακοίνωσαν ότι εάν απορριφθεί αυτό το τεστ από την Ομάδα μας, η ομάδα μας δεν θα μπορεί να εισέλθει στη Ρωσία σε περίπτωση πιθανού πέμπτου αγώνα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έλαβε η Τουρκική Πρεσβεία μας στη Μόσχα, αυτή η αίτηση δεν έχει εφαρμοστεί σε καμία ομάδα πριν και τη Δευτέρα 19 Απριλίου (χθες) και μάλιστα, η Εθνική Ομάδα Χάντμπολ της χώρας μας εισήλθε στη Ρωσία χωρίς να λάβει ένα δεύτερο τεστ.

Ο σύλλογος ενημέρωσε την Euroelague».

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ FENERBAHCE