Σε ένα από τα πιο συναρπαστικά παιχνίδι, σε εξέλιξη, της φετινής σεζόν στην Turkish Airlines Euroleague, η Ρεάλ Μαδρίτης άντεξε στην πίεση της, κατά διαστήματα, εκπληκτικής Alba Berlin και ανέβασε το ρεκόρ της στο 18-6. 

Το ματς μέχρι το 30′ είχε τον χαρακτήρα του “μία σου και μία μου” καθώς η “Βασίλισσα” προηγήθηκε 25-41 αλλά με επιμέρους σκορ 35-9 στην δεύτερη περίοδο η ομάδα του Reneses γύρισε “τούμπα” το παιχνίδι (60-50). Στο τρίτο δεκάλεπτο η Real αντέδρασε ,και με νέο επιμέρους σκορ 11-29 πήρε διαφορά και φάνηκε να τελειώνει το ματς αλλά και πάλι οι “πρωτεουσιάνοι” δεν παρέδωσαν τα… όπλα παλεύοντας ως το τέλος!

Ο Facundo Campazzo ήταν καταπληκτικός ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Stefan Jovic στις ασίστ, μοιράζοντας 19 τελικές πάσες μαζί με 10 πόντους. Από 27 πόντους πέτυχαν οι Jaycee Carroll και Anthony Randolph οι οποίοι βρέθηκαν σε εξαιρετική βραδιά όσον αφορά το σκοράρισμα.

Από πλευράς Γερμανών, ο Martin Hermannsson με 17 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ αλλά η Άλμπα είχε σαφώς μεγαλύτερη βοήθεια από τον πάγκο της σε σχέση με τους φιλοξενούμενους και για αυτό παρέμεινε μέσα στην διεκδίκηση του ματς ως το φινάλε. 

Ο Αγώνας

Με το πόδι… πατημένο στο γκάζι μπήκε στο πρώτο δεκάλεπτο στην Mercedes-Benz Arena η Real Madrid! Ο Facundo Campazzo μοίραζε τις ασίστ σαν να είναι κάτι απλό (11 τελικές πάσες), ο Anthony Randolph “πυροβολούσε” από παντού (19 πόντους) και οι Μαδριλένοι με 8/9 τρίποντα και 7/8 δίποντα προηγήθηκαν με 25-41 μετά από δέκα αγωνιστικά λεπτά, τρομάζοντας κόσμο!

Όμως, το υπόλοιπο του πρώτου μέρους άνηκε ολοκληρωτικά στους Γερμανούς του Aito Reneses που δεν παράτησαν το παιχνίδι μετά το πρώτο δεκάλεπτο όπου οι αντίπαλοι τους έβλεπαν το καλάθι σαν… τσουβάλι. Αρχικά η διαφορά μειώθηκε στους τρεις με τους Hermannsson και Ericson από την περιφέρεια να… βομβαρδίζουν και τον Landry Nnoko να κάνει ότι θέλει κάτω από τις δύο ρακέτες. Το γήπεδο άρχισε να… γέρνει και το 35-9 επιμέρους σκορ του δευτέρου δεκαλέπτου έδωσε προβάδισμα δέκα πόντων στην Alba (60-50)!

Στο ίδιο έργο θεατές! Αποφασισμένοι για την ανατροπή οι παίκτες του Pablo Lasso με πρωτεργάτες τους Carroll και Randolph ισοφάρισαν το ματς στους 68 πόντους πριν κλείσουν την τρίτη περίοδο στο +8, 71-79, με επιμέρους σκορ 11-29 σε αυτό το εφιαλτικό για τους δευτεραθλητές Γερμανίας τρίτο δεκάλεπτο.

Οι γηπεδούχοι είχαν πλέον αφεθεί στις ορέξεις του Jaycee Carroll ο οποίος όποτε έβρισκε λίγο χώρο έκανε την Alba να το πληρώσει! Οι Ισπανοί διατήρησαν τα ηνία παρά την ύστατη προσπάθεια των αντιπάλων τους και έφτασαν στο υπερπολύτιμο ροζ φύλλο αγώνα παρά το πέμπτο προσωπικό φάουλ του Facundo Campazzo ο οποίος πάντως είχε προλάβει να φτάσει τις 19 ασίστ προτού αποβληθεί.

Τα δεκάλεπτα: 25-41, 60-50, 71-79, 97-103

Alba Berlin (Reneses): Μέισον 7 (1), Σίβα 6 (2), Γκιφάι 7 (1), Έρικσον 12 (1), Μάτισεκ 6 (2), Χέρμανσον 10 (2), Γκιεντράιτις 17 (3), Τίμαν 10 (2), Κάβανο 9, Νόκο 9, Σίκμα 5.

Real Madrid (Lasso): Κοζέρ, Ράντολφ 27 (5), Καμπάσο 10 (2), Λαπροβίτολα, Ντεκ 5 (1), Γκαρούμπα 4, Κάρολ 27 (5), Ταβάρες 3, Γιουλ 5 (1τ), Μίκι 9, Τόμπκινς, Τέλορ 13 (1). 

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ